Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Jyväskylässä lomaileva Lauri Markkanen on toipunut mystisestä vammastaan, mutta ei ole vielä aloittanut harjoittelua: "Koripalloon en ole hirveästi koskenut"

Lauri Markkanen paljastaa aloittavansa kesäharjoittelun pian. Viime kesän kaltaista punttikuuria ei kuitenkaan ole luvassa.

Lauri Markkanen
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen seurasi Chicagon loppukauden katsomon puolelta.AOP

Chicago Bullsia edustava koripalloilija Lauri Markkanen on viettänyt toisen NBA-kautensa jälkeen hiljaiseloa kotiseuduillaan Jyväskylässä.

– Perheen ja kavereiden kanssa on vietetty paljon aikaa. Olen yrittänyt pakottaa itseäni ottamaan vähäksi aikaa eroa koripalloon, Markkanen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Parhaillaan käynnissä olevat NBA:n pudotuspelit ovat kuitenkin kiinnostaneet suomalaista, vaikka Bullsin kausi päättyikin runkosarjaan.

–Kyllähän niitä tulee seurattua, pakkohan se on. Sitä toivoisi itsekin olevansa mukana, toivottavasti ensi kaudella. Vähän se harmittaa katsoa, kun jätkät pelaavat vielä ja itse istuu kotisohvalla, Markkanen manasi.

Myös suomalaistähdellä on oma voittajasuosikkinsa.

– Golden Statehan voitti Houstonin. Vähän toivon itse Milwaukeeta, että he menisivät loppuun asti.

Loukkaantumiset päättivät kauden ennen aikojaan

Alkukaudesta Markkanen oli sivussa usean viikon ajan kyynärpäävamman vuoksi. Kausi myös päättyi ennen aikojaan, sillä Markkanen huilasi Bullsin viimeiset ottelut kärsittyään väsymyksestä ja korkeasta sykkeestä.

– Olihan se alku vaikeaa olla sivussa kolme kuukautta. Vaatii paljon energiaa päästä takaisin pelikuntoon. Loppupeleissä oli jo ihan siedettävä kausi. Odotin itseltäni parempaa niin sillä tavalla oli vähän pettymys, Markkanen sanoi.

Terveysongelmat on kuitenkin selätetty eikä kyynärpääkään ole vaivannut.

– Ihan valmiita tässä ollaan treenaamaan, Markkanen vakuutti.

Kaikesta huolimatta Markkasen kesäloma on mennyt pitkälti videoiden parissa ja lajiharjoittelun aika on vasta myöhemmin.

– Olen katsonut todella paljon videolta omia pelejä ja totta kai pudotuspelejä myös. Jalkatekniikkaa, fyysisyyttä ja heittoja pystyy parantamaan. Korikseen en ole hirveästi koskenut, Markkanen avasi.

Viime kesänä Markkasen päätavoitteena oli kasvattaa lihasmassaa, mutta tälle kesälle ei ole luvassa samanlaisia suunnitelmia.

– Ainahan sitä voi ottaa lisää. Vähän yritän ottaa ylöspäin, mutta ei liikaa. Koen, että viime kesä oli todella hyvä ja nyt ollaan aika lähellä sitä, missä tykkään olla.

Hauskanpito avain ammattilaisuraan

Markkasen nimeä kantava koripallokoulu sai HoNsUn kasvatin muistelemaan omia junioriaikojaan, jolloin hauskanpito oli tulosta tärkeämpää.

– Meillä oli todella hyvä kaveriporukka, oli tosi hauskaa pelata koripalloa. Totta kai kilpailimme, mutta se oli pääasiassa hauskanpitoa, Markkanen muisteli juniorivuosiaan.

Päätös ammattilaisurasta syntyi vasta myöhemmin, kun Markkanen suuntasi Mäkelänrinteen urheilulukioon Helsinkiin.

– Vähän vanhempana, 15-16-vuotiaana kun piti miettiä, otanko tosissaan vai en ja lähdenkö Helsinkiin, silloin se klikkasi, että alkaa panostaa 100-prosenttisesti. Aina minusta on ollut hauska pelata ja se on varmasti iso osa, miksi on päässyt tänne asti.

Kesä kuluu frisbeegolfin parissa

Kesätreeninsä Markkanen suunnittelee aloittavansa pian.

– Parin viikon päästä varmaan käyn pyörähtämässä Chicagossa. Vielä en tiedä, missä loppukesä ollaan, Markkanen pohti.

Muuten siviilielämästään melko vaitonainen Markkanen ei Yle Urheilulle paljoa kesäsuunnitelmiaan valoittanut. Haastatteluitakaan ei ainakaan ennalta ollut luvassa.

– Jos jollain siellä frisbeegolf-radalla on kamera, ehkä sitten, Markkanen naurahti.

213-senttinen suomalainen tunnistetaan laajasti Chicagon kaduilla, missä nimikirjoituksia pyydetään lähes liikkuvasta autosta. Myös Jyväskylässä kaupungin oma poika tunnetaan. Julkisuuteen Markkanen suhtautuu kuitenkin luonnollisena osana urheilijan elämää.

– Eihän sitä ihan rauhassa saa olla, mutta kyllä kaikki on ollut positiivisia. On se huomio Chicagossakin kivaa, mutta ei siitä oikein pääse eroon. Isä kertoi juuri tarinaa, että itsepähän tätä pari vuotta sitten toivoin. Ei saa valittaa, kyllä siitä pitää nauttia.

– Lippis auttaa yllättävän paljon, Markkanen päätti.

Lue myös:

Syy Lauri Markkasen mystisille vaivoille selvisi – sydänlääkärit näyttivät harjoittelulle vihreää valoa

Lauri Markkasen toinen NBA-kausi tarjosi väläyksiä supertähteydestä, mutta kaksijakoisuuden takia tulevaisuus on vielä auki

Lauri Markkanen on sivussa loppukauden ajan – olisi halunnut pelata

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat