Hyppää sisältöön

Lassi Lappalainen pelasti HJK:n lisäajalla – kaikissa otteluissa päädyttiin pistejakoon

HJK nousi lisäajalla tasoihin, KPV nappasi vasta kauden toisen pisteensä.

HJK ja SJK päätyivät Helsingissä pistejakoon. Kuva: Lehtikuva

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin tasainen kierros, sillä joka pelissä päädyttiin pistejakoon.

Helsingissä HJK siirtyi SJK:ta vastaan johtoon aivan ensimmäisen jakson lopulla, kun pallo kimposi SJK:n José Nadson Ferreiran jalasta omaan maaliin. SJK tuli tasoihin noin tunnin kohdalla, kun Moshtagh Yaghoubi löysi kohti HJK-maalia liikkuneen Mehmet Hetemaj'n, joka iski kauden avausosumansa.

Vieraat siirtyivät johtoon 82. peliminuutilla, kun Serge Atakayin kuti ohitti HJK-vahti Maksim Rudakovin.

SJK näytti jo marssivan voittoon, mutta Lassi Lappalainen toi HJK:n tasoihin ottelun lisäajalla ja niittasi loppulukemiksi 2–2.

Tasapelistä huolimatta HJK:n ahdinko syveni, sillä ottelu oli helsinkiläisille jo seitsemäs ottelu voitoitta. Edellisen kerran HJK on voittanut yli kuukausi sitten, kun se kaatoi 8.4. kotonaan IFK Marienhamnin. SJK jatkaa sarjan kärjessä 13 pisteellä.

Myös Honka ja VPS päätyivät pistejakoon Tapiolassa. Isännät pääsivät johtoon kuin varkain noin vartin kohdalla.

VPS-puolustus palautti maalivahti Martin Kompallan lyhyen avauksen takaisin, mutta VPS-vahti ei saanut syöttöä kiinni. Espoolaisjoukkueen avauksessa debytoinut Martin Salin juoksi maalille, ja pääsi niittaamaan helposti uransa ensimmäisen Veikkausliigaosuman.

Vaasalaiset tulivat tasoihin reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Momodou Sarr pääsi läpiajoon ja yritti nostaa pallon ohi Tim Murrayn. Takatolpalla Jerry Voutilainen oli hereillä ja palautti pallon Sarrille, joka tasoitti pelin 1–1:een. Enempää maaleja ei nähty,

FC Lahti ei onnistunut kukistamaan vieraissa sarjanousija KPV:tä, vaikka kokkolalaiset joutuivat pelaamaan viimeiset puoli tuntia vajaalla El-Hadji Gana Kane napattua toisen keltaisen korttinsa. KPV nappasi vasta kauden toisen sarjapisteensä, ja se jatkaa liigassa jumbona.

Lue myös:

HJK:n Obilorin pelikielto paisui kuuteen otteluun – Palloliitto: Taklaus tehty seurauksista välittämättä

HIFK:n maalivahti Arnold Origi menetti äänensä, kun serkku Divock onnistui Mestarien liigassa: jälkipelit käytiin tekstiviestein – "Nyt aion soittaa hänelle"