Klubille seitsemäs ottelu voitoitta – HJK-luotsi Mika Lehkosuo ei ole huolissaan: "Tällä hetkellä kaikki vetävät pelkkiä tasureita"

Lassi Lappalainen pelasti HJK:n ja iski Klubin 2–2-tasoitusosuman lisäajalla.

Kuva: Lehtikuva/ Markku Ulander

HJK ei onnistunut nappaamaan kauden kolmatta voittoaan, kun se isännöi kotikentällään sarjakärki SJK:ta. Seinäjokelaiset olivat jo kiinni voitossa, kunnes Lassi Lappalainen toi kotijoukkueen tasoihin lisäajan osumalla.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo piti tasatulosta kuitenkin oikeutettuna.

–Kokonaisuutena se ei varmaan 95 minuuttiin ole kovin iso vääryys, että tämä meni tasan. Emme me ainakaan isossa kuvassa huonompia olleet, Lehkosuo sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tosi hyvä ensimmäinen puoliaika, johdimme ansaitusti maalilla. Toisella puoliajalla kontrolli katosi molemmilta joukkueilta ja SJK käytti ne hetket paremmin hyväksi kuin me. Puolustimme aika huonosti heidän ensimmäisessä maalissaan. Mutta pelaajat näyttivät sydäntä ja taistelutahtoa, että kaivoivat sen yhden maaliin siitä, Lehkosuo jatkoi.

– Voitto kiertää meidät kaukaa, tai ei kaukaa, mutta niin kauan kuin se kiertää, se on tarpeeksi kaukaa, vaikka lähellä olisimme.

HJK:n edellinen voitto on nyt yli kuukauden takaa, ja viimeiset seitsemän ottelua mestarisuosikki on pelannut voitoitta. Lehkosuo vakuutti, ettei HJK:lla ole vielä hätää ja vetosi sarjan tasaisuuteen.

– Sarja on näyttänyt kyntensä. Olisiko Tapiolassakin ollut tasuri, ainakin kun viimeksi katsoin. Tuntuu, että tällä hetkellä kaikki vetävät pelkkiä tasureita. Kaikki olemme kohta muutaman pisteen sisällä, Lehkosuo tuumi.

–Sinänsä emme ole jääneet junasta minnekään, mutta totta kai meidän pitää kääntää kelkka voitoiksi.

Pelitapaa HJK-luotsi ei kuitenkaan suostu muuttamaan, vaan Lehkosuo uskoo pienten muutosten ratkaisevan ottelut.

–(Kelkka käännetään) tekemällä pienet asiat paremmin. Ei tässä isossa kuvassa ole mitään sellaista, varsinkin kun katsotaan ekaa puoliaikaa, olimme todella hyviä. Jatketaan niitä, pidetään niistä kiinni ja tehdään kaikki koko 90 minuuttia pikkasen paremmin.

Lue myös: