Hyppää sisältöön

Bayern München ei saanut tarvittavaa voittoa – Bundesliigan mestaruus ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella

Saksan Bundesliigan mestaruus ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella. Bayern München ei onnistunut varmistamaan voittoaan, vaan pelasi 0–0-tasapelin.

Bayern Münchenin Robert Lewandowski (vas.), Rafinha ja David Alaba pettyneinä Leipzig-ottelun jälkeen. Kuva: AOP / imago sportfotodienst

Bayern Münchenillä oli tänään mahdollisuus varmistaa Bundesliigan mestaruus, jos se olisi voittanut RB Leipzigin vieraissa. Bayern piti palloa hallussaan ja painosti, mutta ei hyvistä mahdollisuuksistaan huolimatta onnistunut maalinteossa ja ottelu päättyi maalittomaan.

Bayernin Leon Goretzka toimitti kyllä pallon Leipzigin maaliin 50. minuutilla, mutta se hylättiin videotarkastuksen jälkeen, koska Robert Lewandowski oli niukasti paitsiossa.

Kun samaan aikaan Borussia Dortmund pystyi voittamaan värikkäässä ottelussa Fortuna Düsseldorfin 3–2, on sillä vielä mahdollisuus nousta viimeisellä kierroksella Bayernin ohi. Düsseldorf joutui pelaamaan viimeiset minuutit vajaalla, kun Adam Bodzek ajettiin ulos. Mario Götze teki Dortmundin kolmannen osuman ajassa 90+2, kun taas Düsseldorfin Dawid Kownacki kavensi loppulukemiin ajassa 90+5.

Dortmund kohtaa tosin viimeisessä ottelussaan vieraissa liigassa neljäntenä olevan Borussia Mönchengladbachin, kun taas Bayern isännöi kuudentena olevaa Eintracht Frankfurtin.

Kahden pisteen johdossa olevalle ja paremman maalieron turvin pelaavalle Bayernille riittää tasapelikin, jotta se voittaisi historiallisen seitsemännen perättäisen mestaruuteensa. Kaikkinensa mestaruus olisi Bayernille jo seurahistorian 28:s.

Kolmantena oleva Leipzig on jo varmistanut paikkansa ensi kauden Mestarien liigaan. Sen sijaan Mönchengladbach ja tänään 1–1-tasapelin Schalken kanssa pelannut Leverkusen käyvät vielä tiukan taiston viimeisestä Mestarien liigapaikasta, sillä joukkueet ovat tasapisteissä.

Myös Frankfurtilla on mahdollisuus nousta tähän taisteluun mukaan, sillä se on pisteen Mönchengladbachia ja Lukas Hradeckyn edustamaa Leverkusenia perässä ja se pelaa tämän kierroksen ottelunsa vasta sunnuntaina.

Häntäpäässä Nürnbergin ja Hannover 96:n putoaminen on jo varmistunut. Bundesliigan viimeinen kierros pelataan ensi lauantaina.

Lue myös:

.
.