Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Käsittämätöntä! Vasta 18-vuotias Kaapo Kakko teki hattutempun – ratkaisi yksin voiton Leijonille

Suomi otti toisen voittonsa jääkiekon miesten MM-turnauksessa, kun se voitti Slovakian 4–2 lauantaina.

Jääkiekon MM 2019
Kaapo Kakko
Lauantai oli Kaapo Kakon ilta Kosicessa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekon MM-turnauksen Slovakia-ottelusta tuli Suomelle juuri niin haastava kuin etukäteen ennakoitiin. Kotiyleisön huutomyrskyn tukema Slovakia pani Leijonat koville, mutta Kaapo Kakko päätti ratkaista ottelun Suomelle.

Vasta 18-vuotias teinisensaatio teki Slovakian verkkoon hattutempun. Etenkin Kakon päätöserässä tekemä 3–2-voittomaali oli todella komea soolosuoritus.

Kakko oli muutenkin loistavalla pelipäällä. Hän antoi toisessa erässä erinomaisen syötön ylivoimalla Henri Jokiharjulle, joka pyyhkäisi avopaikassa pölyt kiekon päältä.

Kun muut eivät Kakon tarjoilusta tehneet, nuori superlupaus teki itse kolme maalia. Kakon alku MM-turnauksessa on ollut ilmiömäinen, sillä hän on tehnyt kahdessa ottelussa viisi maalia. Suomi on tehnyt yhteensä seitsemän maalia.

Suomi voitti Kosicessa lauantaina pelatun ottelun 4–2. Voitto oli Suomelle toinen miesten MM-turnauksessa. Ensimmäinen tuli perjantaina Kanadaa vastaan.

Kakko-show alkoi heti avauserässä

Suomi pystyi alussa vastaamaan Slovakian hurmokseen kotiyleisön edessä. Vaikka Slovakia teki ottelun avausmaalin, Leijonat oli alusta asti hyvin pelissä mukana.

Erik Cernak vei tarkalla laukauksellaan Slovakian johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Atte Ohtamaa oli juuri päässyt jäähyaitiosta.

Suomi tasoitti ottelun runsaan 14 peliminuutin jälkeen ylivoimalla. Petteri Lindbohm ehti ensimmäisenä Veli-Matti Savinaisen rysty-yrityksen irtokiekkoon.

Kaksi minuuttia myöhemmin oli Kaapo Kakon hetki. Moni haukkoi henkeään, kun 18-vuotias superlupaus laukoi loistavasti pelatun aloituskuvion jälkeen jäätävän kudin Slovakian maalin ylänurkkaan.

Marko Anttila Slovakiaa vastaan
Kapteeni Marko Anttila kamppaili Slovakiaa vastaan.Jussi Nukari / Lehtikuva

Slovakian tasoitusta tarkistettiin kaksi kertaa videolta

Slovakia teki 2–2-tasoituksen toisen erän viimeisellä minuutilla. Martin Marincin laukoi irtokiekon verkkoon pitkän pyörityksen päätteeksi. Tilanne tarkistettiin kaksi kertaa videolta, kun Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen haastoi tilanteen ensimmäisen videotarkistuksen jälkeen.

Jalonen epäili, että tilanteessa oli maalivahdin häirintää, mutta todellisuudessa Slovakian Marian Studenicin kontakti Kevin Lankiseen oli todella pieni.

Kolmannessa erässä enää Kakko tuntui pysyvän Slovakian tahdissa. Hän ratkaisi pelin Suomelle juuri sen jälkeen, kun Slovakia oli hyökännyt pitkään Leijonien päädyssä.

Kakko pyöritti peliä Slovakian päädyssä kokonaisen vaihdon. Lopulta hän nousi päädystä maalin eteen ja laukoi kiekon rystyltä ohi Slovakian maalivahdin Marek Ciliakin.

Slovakia rynnisti ottelun lopussa kovaa Suomen päätyyn, mutta Lankinen ja Suomen puolustus kesti paineen.

Viimeisellä minuutilla Kakko teki illan kolmannen maalinsa tyhjään verkkoon, kun Slovakia haki tasoitusta ilman maalivahtia.

Leijonat otti toisen voittonsa ja siirtyi A-lohkon kärkeen.

Seuraavaksi Leijonat kohtaa Yhdysvallat maanantaina.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Tv-kuvissa näkynyt kiroilu kertoo kaiken tarvittavan Kaapo Kakosta – asiantuntija vertaa Saku Koivuun ja Patrik Laineeseen: "Harvalla pelaajalla vastaavaa vimmaa"

Kaapo Kakon dominointi innosti Jukka Jalosen ylistyslauluun: "Siellä on NHL-pakkeja vastassa, Kaapo heittelee niitä seinille ja ravistaa vettä korvasta"

Ilmiömäinen Kaapo Kakko tuli median eteen itsevarmana, mutta häkeltyi sitten: "En ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin"

Kommentti: Joko te nyt osaisitte kirjoittaa Kaapo Kakon nimen oikein?

Kaapo Kakon, 18, mykistävää maalia ylistetään Ruotsissa – New York Rangersin kapteeni haluaa suomalaisen joukkuekaverikseen

Mustan pörssin kauppa käy kuumana MM-kisakaupungissa – Leijonien ottelulipusta pyydetään hurjia summia!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat