Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu

Kommentti: Joko te nyt osaisitte kirjoittaa Kaapo Kakon nimen oikein?

Kaapo Kakko iskee hurjalla tahdilla maaleja, mutta nuorukaisen kokonaisvaltainen pelaaminen sykähdyttää vielä enemmän, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

urheilu
Kaapo Kakko
Jussi Nukari / Lehtikuva

KOSICE. Lajin helppous viehättää!

Näin voi jälleen kerran todeta 18-vuotiaan Kaapo Kakon esityksestä. Kakko oli ottelun hahmo lauantain Slovakia-ottelussa. Nuorukainen vei avauserässä Leijonat johtoon, ja sooloili järisyttävän kauniin voittomaalin ottelun kolmannessa erässä. Kakko kruunasi uskomattoman näytöksen viimeistelemällä hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Kakko on avannut MM-kisat satumaisella tavalla. Kahdessa pelissä hän on ollut ottelun ylivertainen hahmo. Maaleja on kasassa jo viisi.

Osumat ovat luonnollisesti se puoli, jota Kakon pelaamisessa hehkutetaan aina Pohjois-Amerikkaa myöten. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, kuinka kypsä ja kokonaisvaltainen pelaaja Kakko on.

Slovakialaiset olivat ihmeissään, kun Kakko pani hyökkäysalueella klinikkansa toistuvasti pystyyn. Taiturin parhaat avut tulevat esille juuri vastustajan päädyssä. Kakko pystyy tekemään pienessä tilassa peliä hämmentävän taitavasti, ja pysyy sitkäesti kiekossa.

Puolustajien on mahdotonta pysyä nopeiden pyrähdysten perässä. Todella lyhyellä mailalla operoiva Kakko tekee myös jatkuvasti peliä edistäviä asioita, eikä sorru kikkailemaan vain kikkailemisen ilosta. Kaiken lisäksi Kakko tarjoili taas useita maukkaita maalipaikkoja ketjukavereilleen.

Kakosta kohistaan koko ajan enemmän ja enemmän NHL:ssä, sillä hän käy tiukkaa taistoa USA:n Jack Hughesin kanssa siitä, kumpi on ensi kesän ykkösvaraus. Olisikin siis vähintään kohtuullista, että Kakon nimi osattaisiin kirjoittaa oikein. Eikä lausuminenkaan nyt voi täysin mahdoton tehtävä olla.

Ylitsepääsemättömän vaikealta se kuitenkin vaikuttaa. Urheilumediajätti TSN hehkutti avauspelissä Suomen sankaria, Kaapa Kakkoa. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Kakon nimi kirjoitettiin väärin. Slovakian TV:ssä tarjottiin suomalaisen nimestä lausuntaversio, jossa sukunimi viittaa vessanpöntölle.

Olisiko nyt jo aika opetella kirjoittamaan – ja jopa lausumaan – Kakon nimi oikein? Hänestä nimittäin puhutaan ja kirjoitetaan vielä aika paljon.

Lue myös:

Kaapo Kakon dominointi innosti Jukka Jalosen ylistyslauluun: "Siellä on NHL-pakkeja vastassa, Kaapo heittelee niitä seinille ja ravistaa vettä korvasta"

Tv-kuvissa näkynyt kiroilu kertoo kaiken tarvittavan Kaapo Kakosta – asiantuntija vertaa Saku Koivuun ja Patrik Laineeseen: "Harvalla pelaajalla vastaavaa vimmaa"

Kaapo Kakko keräsi taas ylisanoja Ruotsin kiekkoasiantuntijoilta - "Ei ole oikein, että 18-vuotias on jo noin hyvä"

Ilmiömäinen Kaapo Kakko tuli median eteen itsevarmana, mutta häkeltyi sitten: "En ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin"

Käsittämätöntä! Vasta 18-vuotias Kaapo Kakko teki hattutempun – ratkaisi yksin voiton Leijonille

Mustan pörssin kauppa käy kuumana MM-kisakaupungissa – Leijonien ottelulipusta pyydetään hurjia summia!

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat