Hyppää sisältöön

Ilmiömäinen Kaapo Kakko tuli median eteen itsevarmana, mutta häkeltyi sitten: "En ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin"

Kaapo Kakon hattutemppu sykähdytti lauantaina Kosicessa.

Kaapo Kakko ja Sakari Manninen tuulettivat Slovakiaa vastaan. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen suurin tähti on hädin tuskin täysi-ikäinen. Helmikuussa 18 vuotta täyttänyt Kaapo Kakko on ottanut Leijonat reppuselkäänsä Slovakian MM-kisoissa.

Kakko on viimeistellyt kahdessa ottelussa viisi maalia, kun Suomi on tehnyt yhteensä seitsemän maalia. Lauantaina Kakko viimeisteli hattutempun Slovakian verkkoon, kun Suomi voitti 4–2.

– Pelaan aika kovalla itseluottamuksella. Aina kun tuolla vaihdossa joutuu istumaan pidempään, halu kentälle on kova, Kakko sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Kakon ensimmäinen maali oli jäätävä laukaus siniviivalta yläkulmaan. Tilannetta edelsi erinomaisesti pelattu aloituskuvio, jossa kiekko pelattiin Kakolle.

Päätöserässä syntynyt voittomaali oli ilmiömäinen yksilösuoritus. Kiekko pelattiin päätyyn Kakolle, joka nousi maalin eteen ja veivasi kiekon rystyltä verkkoon.

Hattutemppunsa hän viimeisteli tyhjään maaliin.

Kun MM-turnausta on takana kaksi päivää, Kaapo Kakko on koko turnauksen puhutuin pelaaja. TPS-hyökkääjä myönsi, ettei uskonut itsekään ihan tällaiseen starttiin miesten MM-tasolla.

– Itselläni oli kovat odotukset, mutta en ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin, Kakko sanoi.

Suomi on aloittanut MM-turnauksen kahdella voitolla, kun perjantaina kaatui Kanada ja lauantaina Slovakia. Kakon mukaan Kanada-voitto antoi joukkueelle ison buustin.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Yhdysvallat maanantaina. Siinä ottelussa vastakkain ovat Kakko ja Jack Hughes, jotka ovat ikäluokkansa kaksi lahjakkainta pelaajaa maailmassa.

On melkein varmaa, että jompikumpi heistä valitaan ensimmäisenä ensi kesän NHL-draftissa.

– Tiedän, että täällä on paljon pelaajatarkkailijoita katsomassa. Heitä on ollut koko kauden, mutta en mieti sitä sen enempää. Mietin tätä joukkuetta ja näitä pelejä.

Lue myös:

.
.