Kaapo Kakon dominointi innosti Jukka Jalosen ylistyslauluun: "Siellä on NHL-pakkeja vastassa, Kaapo heittelee niitä seinille ja ravistaa vettä korvasta"

Suomen joukkueen pelaajat ja valmennus ovat täysin ymmällään 18-vuotiaan Kaapo Kakon esityksistä MM-jäillä.

Jääkiekon MM 2019
Kaapo Kakko
Kaapo Kakko (vas.) ja Kevin Lankinen olivat Suomen Slovakia-voiton takuumiehiä.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kaksi ottelua, viisi maalia. Äkkiseltään ei tule mieleen yhtään näin vakuuttavaa MM-kisadebyyttiä keneltäkään pelaajalta. Kaapo Kakko, 18, on tullut ryminällä aikuisten maajoukkueeseen.

Kakon dominointi MM-kaukalossa on saanut vastustajat polvilleen. Lauantaina hän teki Slovakian verkkoon hattutempun, kun Suomi voitti 4–2.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen hehkutti etenkin Kakon 3–2-voittomaalia. Kakko nousi päädystä maalin eteen ja heitti komeiden harhautusten jälkeen kiekon rystyltä verkkoon.

– Kaapo Kakon yksilösuoritus siinä voittomaalissa oli aika jäätävä, Jalonen sanoi Yle Urheilulle.

Vielä Kanada-ottelun jälkeen Jalonen kommentoi Kakon esityksiä maltillisesti, mutta Slovakia-ottelun jälkeen jopa Leijonien vakavailmeinen valmentaja innostui ylistyslauluun.

– En ole nähnyt vastaavaa, kun ajatellaan kiekon pitämistä pienessä ahtaassa tilassa isoja puolustajia vastaan. Siellä on NHL-puolustajia vastassa, Kaapo heittelee niitä seinille ja ravistaa vettä korvasta. On vaikea ymmärtää, miten nuo kädet liikkuvat niin nopeasti ja kiekko pystyy hallussa, Jalonen sanoi.

Jukka Jalonen
Jukka JalonenJussi Nukari / Lehtikuva

"Viimeisen päälle peluri"

Myös Kakon joukkuekaverit olivat ihmeissään nuoren superlahjakkuuden pelaamisesta. Kolmossentteri Juhani Tyrväisellä oli ytimekäs vastaus, kun häneltä kysyttiin syytä Slovakia-voittoon.

– Kaapo Kakko, Tyrväinen sanoi.

Tyrväinen, 28, pelasi Slovakiaa vastaan uransa ensimmäisen MM-kisaottelun. Pitkän tien kulkenut kokenut hyökkääjä oli vaikuttunut 11 vuotta nuoremman teinisensaation tekemisestä.

– Ehkä minun pitäisi ottaa oppia häneltä. Hän on viileä kaveri. Huomaa, että on ulkojäillä oltu ja pihapelejä pelattu, kun häntä ei paljoa jännitä. Hän on viimeisen päälle peluri.

Varakapteeni Veli-Matti Savinainen yhtyi Tyrväisen kehuihin.

– Kaveri kääntyy kiekon kanssa, siellä on pakki kuin pakki metrin tai puolitoista perässä. Hän on aikamoinen lahjakkuus, ainutkertainen pelaaja.

Lue myös:

Tv-kuvissa näkynyt kiroilu kertoo kaiken tarvittavan Kaapo Kakosta – asiantuntija vertaa Saku Koivuun ja Patrik Laineeseen: "Harvalla pelaajalla vastaavaa vimmaa"

Kaapo Kakko keräsi taas ylisanoja Ruotsin kiekkoasiantuntijoilta - "Ei ole oikein, että 18-vuotias on jo noin hyvä"

Kommentti: Joko te nyt osaisitte kirjoittaa Kaapo Kakon nimen oikein?

Ilmiömäinen Kaapo Kakko tuli median eteen itsevarmana, mutta häkeltyi sitten: "En ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin"

Käsittämätöntä! Vasta 18-vuotias Kaapo Kakko teki hattutempun – ratkaisi yksin voiton Leijonille

Mustan pörssin kauppa käy kuumana MM-kisakaupungissa – Leijonien ottelulipusta pyydetään hurjia summia!

Toni Söderholmin MM-tulikaste päävalmentajana toi heti voiton – Britannia teki ensimmäisen A-sarjamaalinsa 25 vuoteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat