Suora

  • Urheilukierros
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suninen ja Lappi taistossa viidennestä sijasta – "Mihinkään virheisiin ei ole varaa"

Teemu Suninen ja Esapekka Lappi käyvät taistelua Chilen MM-rallin viidennestä sijasta.

ralliautoilu
Teemu Suninen kuvassa
Teemu Suninen on kiinni Chilen MM-rallin viidennessä sijassa. AOP

Toyotan Jari-Matti Latvalan tuskainen kausi rallin MM-sarjassa sai jatkoa Chilen osakilpailussa. Tuurilainen joutui keskeyttämään lauantain viimeisellä erikoiskokeella. Suomalaiskuskin haave kauden ensimmäisestä palkintosijasta kaatui, kun vetoakseli meni rikki pienessä iskussa.

Latvalan keskeytyksen jälkeen Ford-kuljettaja Teemu Suninen ajaa parhaana suomalaisena viidennellä sijalla. Citroenia kiidättävä Esapekka Lappi on vain kymmenen sekunnin päässä Sunisesta.

– Viides on sijoituksena oikein hyvä, mutta vauhtia toivoisin vielä enemmän. En ole päässyt sille tasolle kuin olisin toivonut. Sunnuntaina odottaa vielä pitkä päivä ja Lappi takana antamassa painetta. Mihinkään virheisiin ei ole siis varaa, Suninen painotti.

Lappi ampaisee päätöspäivään kuudennelta sijalta ja lähtee vielä jahtaamaan Sunista.

– Taas askelia eteenpäin. Aamulla olisi ollut enemmänkin menohaluja, mutta autoni ei tuntunut kovinkaan hyvältä. Muutimme autoni iltapäivälle jäykemmäksi. Yritän ajaa sunnuntain puhtaasti, mutta kymmenen sekunnin ero Suniseen on vaikea tavoittaa, Lappi mietti.

Yksityistallin Skodalla ajava Kalle Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa 36,1 sekunnin erolla ennen Citroenin Mads Östbergiä. Rovanperä kaasuttelee yleiskilpailussa kahdeksannella sijalla.

– Hyvä tilanne, mutta sunnuntaista tulee vaikea päivä, koska keli tulee muuttumaan. Jos on märkää ja hiekkaa, niin sitten on vaikeaa keksiä säätöjä, ei tule olemaan helppoja pätkiä, Rovanperä ennakoi.

Rovanperä näki parannettavaakin.

– Perä luistaa liikaa hitaissa mutkissa. Muuten meillä oli ihan hyvin vauhtia, mutta pitäisi päästä kovempaa ulos hitaistakin mutkista. Ehkä pitäisi ajaa rauhallisemmalla tyylillä tai muuttaa auton säätöjä, en osaa oikein itsekään sanoa, Rovanperä mietti.

Sunnuntaina Chilessä ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Lue lisää:

Taas karmaiseva pettymys! Latvala osui kiveen, etuakseli hajosi ja hyvin sujunut Chilen MM-ralli jäi kesken

Huhhuh mitkä voltit! Katso Thierry Neuvillen dramaattinen ulosajo Chilen rallissa – MM-sarjan kärkimies selvisi vaarallisesta tilanteesta ilman vakavia vammoja: "Se oli tietysti aikamoinen shokki"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat