Suomalaiset lentopallonaiset mestaruusjuhlissa

Lentopalloilijat Roosa Koskelo ja Michaela Madsen juhlivat mestaruuksia Euroopan kentillä.

lentopallo
Michaela Madsen.
Michaela Madsen juhli Ranskan lentopallomestaruutta. (Arkistokuva) AOP

Suomalaiset lentopallonaiset ovat kunnostautuneet Euroopan kentillä. Roosa Koskelo juhli Saksan ja Michaela Madsen Ranskan mestaruutta. Lisäksi Kaisa Alangon kausi päättyi Ranskassa kakkostilaan.

Koskelon Stuttgart löi finaalisarjan viidennen ottelun viidennessä erässä Schwerinin 15–11 hurmioituneen kotiyleisönsä edessä. Näin koko kauden joukkueen ykkösliberona ahertanut Koskelo kirjasi itselleen kolmannen eri maan mestaruuden (Suomi, Slovenia, Saksa).

– Viisi erää Stuttgart-huudot raikasivat siihen malliin, että mekin saimme hankalilla hetkillä siitä paljon energiaa ja tsemppiä. Viimeisen pallon päätyttyä koko halli räjähti ja itkimme onnenkyyneliä kasassa kentän keskellä. Ihan mieletön tunne, Koskelo hehkutti mestaruusjuhlien keskellä.

Mestaruus oli Stuttgartille seurahistorian ensimmäinen useiden hopeisten kausien jälkeen.

– Turhaa siis varmaan sanoa, miten iso juttu tämä täällä nyt on. Olemme pelanneet järjettömän määrän pelejä, eikä itselläni ole henkisesti eikä fyysisesti tällä hetkellä juuri mitään jäljellä. Mutta oloni on ihan suunnattoman onnellinen ja kiitollinen, Koskelo kuvaili tuntemuksiaan.

Madsen: Mestaruus oli seuran ainoa tavoite

Ranskan finaaleissa Michaela Madsenin Cannes löi kahdesti Nantesin 3–1 ottaen seurahistorian 21:nnen mestaruuden. 18 mestaruutta vuosina 1998-2015 voittanut seura palasi näin kolmen ”kuivan kauden” jälkeen omalle paikalleen.

– Tämä mestaruus oli seuran tämän kauden ainoa tavoite, sen jälkeen kun putosimme cupissa. Mestaruuden voittaminen oli seuralle ja kaupungille todella tärkeää. Mahtavaa olla osa tätä joukkuetta ja organisaatiota, Madsen kertoi.

Hopeanainen Kaisa Alanko oli pettynyt, mutta ylpeä joukkueestaan.

– Kausi oli hyvä kokonaisuudessaan. Voin olla todella ylpeä meidän joukkueesta: ei luovutettu missään vaiheessa. Olen ylpeä myös kahdesta hopeamitalista ja tavoitteiden saavuttamisesta. Kuitenkin oli pettymys, että ei pelattu finaaleja meidän tasolla ja näytetty parastamme. Cannes oli kyllä todella kova joukkue, Alanko tiivisti.

Lue lisää:

Suomen ykköspassari pelaa Ranskan lentopallomestaruudesta – rauhallinen johtaja Kaisa Alanko on nostanut Nantesin menestyksen tielle

Olympiakos Kreikan lentismestariksi passari Tervaportin johdolla

"Tämä on ihme" – Tuomas Sammelvuon Kuzbass Kemerovo jyräsi Venäjän Superliigan mestariksi, Kazanin viiden vuoden putki katkesi

Lähteet: Lentopalloliiton tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat