Huikea Slovakia-voitto muisto vain – vähäpuheinen Jalonen kommentoi Kuuselan mahdollista MM-debyyttiä: "Katsoitte treenit, en minä jaksa tässä toistella"

Kahdella voitolla MM-turnauksen aloittanut Leijonat saa seuraavaksi vastaansa maanantaina Yhdysvallat.

Jääkiekon MM 2019
Jukka Jalonen
Jukka JalonenAOP

Kahdella makealla voitolla MM-turnauksen aloittanut Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue vietti sunnuntaina välipäivää peleistä harjoitusten merkeissä. Jäällä nähtiin myös pieniä muutoksia maanantain Yhdysvaltain kohtaamista ajatellen, mutta päävalmentaja Jukka Jalonen ei ollut pirteimmällä päällä niistä puhumaan.

– Pieniä fiksauksia tehtiin. Katsoitte treenit, en minä jaksa tässä toistella. Jos ette itse tiedä, sitten pitää huomenna katsoa kokoonpanot, Jalonen jyrisi.

Kaikesta päätellen Leijonien kokoonpanossa nähdään maanantaina Kristian Kuusela. Ottelu olisi 36-vuotiaalle Tappara-hyökkääjälle ensimmäinen MM-tasolla.

– (Sillä haetaan) Krisselle peliaikaa, lyhytsanainen Jalonen kommentoi Kuuselan mahdollista debyyttia.

Eli ylivoimavastuuta on luvassa myös Kuuselalle?

–Joo, totta kai kyllä. Ehdottomasti.

Kuusela itse suhtautui mahdolliseen debyyttiinsä ja ylivoimavastuuseen nöyrästi.

– Totta kai hyvät fiilikset, jos käsky käy kentälle. Tässä on tehty hommia sitä varten, että ollaan valmiita, kun aika on, Kuusela tuumi.

– Viime viikolla taisin pelata yhden pelin ylivoimaa. Ei siinä mitään sen kummempaa, toivotaan, että tehdään ainakin yksi maali.

Kumpi luistelee Leijonien maalille?

Toistaiseksi Leijonien tolppien välissä on molemmissa otteluissa nähty Kevin Lankinen. Vielä Jalonen ei suostunut paljastamaan, jatkaako Lankinen maalilla, vai pääseekö Veini Vehviläinen debytoimaan MM-jäällä.

Puheen kääntyessä voittoihin ja joukkueen sisäiseen tunnelmaan Jalonenkin rentoutui.

– Ei tässä hirveästi ohjeita tarvitse isomman pelin suhteen varsinkaan, se on ollut koko ajan hyvää. Totta kai itseluottamus kasvaa, kun voitamme pelejä, Jalonen aloitti.

– Vähän viisaammin pitää lätkää pelata. Meillä on sydäntä ja fysiikka mukana, mutta pikkasen malttia tiettyihin tilanteisiin ja vähän rytmitystä kiekolliseen peliin niin uskon, että tulee vielä parempaa jälkeä jatkossa.

Lue myös:

Kaapo Kakon dominointi innosti Jukka Jalosen ylistyslauluun: "Siellä on NHL-pakkeja vastassa, Kaapo heittelee niitä seinille ja ravistaa vettä korvasta"

Käsittämätöntä! Vasta 18-vuotias Kaapo Kakko teki hattutempun – ratkaisi yksin voiton Leijonille

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat