Italiasta kovia kilpailuja etsinyt Robert Ven iloitsi ensimmäisestä maailmancupin palkintosijastaan: "Kolme kisaa kolmeen päivään tuntui jopa helpolta"

Erittäin vahvat näytöt arvokisoja varten antanut Robert Ven valmistautuu toukokuun EM-kisoihin Belgiassa.

Robert Ven Kuva: AOP

Suomen Robert Ven souti kolmanneksi miesten yksikön finaalissa Bulgarian maailmancupissa. Suoritus on suomalaisittain harvinaista herkkua, sillä edellisen kerran suomalaissoutaja on nähty maailmancupin palkintokorokkeella yli kymmenen vuotta sitten.

– Totta kai olen todella tyytyväinen suoritukseen ja mitaliin. Kyllä tuntuu kivalta saada ensimmäinen mitali ja taistella siinä lopussa. Uskon, että parannettavaakin toki vielä on, Ven kertasi tuntemuksiaan puhelimitse Yle Urheilulle.

Aamulla tyynellä kelillä soudetun B-finaalin jälkeen tuuliseksi muuttunut sää aiheutti omat haasteensa.

– Katsoin lämmittelyssä, että keli on muuttunut aika raskaaksi. Piti vähän miettiä kisataktiikkaa. Lähdin vähän tyhjällä päällä liikenteeseen, taisin olla viimeinen ensimmäisen viidensadan metrin jälkeen, Ven kertoi.

– Sitten tuntuikin, että on energiaa. Tonnin kohdalla huomasin, että tässähän taistellaankin mitalista. Ehkä jälkikäteen ajatellen olisi parannettavaa, kuten aina. Ei missään nimessä täydellinen suoritus.

Välierissä Ven piti kovinta vauhtia, ja johti eräänsä lähes alusta loppuun. Kaiken kaikkiaan hyvin sujunut viikonloppu kruunasikin suomalaissoutajan vahvan kevään.

–Nyt voi sanoa, että kevät on mennyt hyvin. Olen viettänyt Italiassa kolme kuukautta ja aika vähän on tullut kotona oltua. Italiassa sain muutamia todella kovia kisoja alle, minkä jälkeen maailmancup ja kolme kisaa kolmeen päivään tuntui jopa helpolta, Ven jatkoi.

Varma arvokisavalinnastaan

Ven antoi erittäin vahvat näytöt toukokuun lopulla alkavia EM-kisoja ja loppukesästä käytäviä MM-kisoja varten. Vielä Soutu- ja melontaliiton valmennuspäällikkö ja Venin henkilökohtainen valmentaja Ilona Hiltunen ei suostunut Suomen edustajaa paljastamaan.

– Muut (Melonta- ja soutuliiton yhteinen kilpailu- ja valmennusvaliokunta) tekevät valinnat. Kyllähän Robert antoi täällä hyviä näyttöjä valintoja varten, Hiltunen totesi.

Aiemmin valintaprosessia epäreiluksi syyttänyt Joel Naukkarinen souti B-finaalin kolmanneksi ollen kokonaistulosten yhdeksäs.

Ven itse oli vakuuttunut näytöistään.

– Eiköhän minut valita. Tietysti itse on hankala jossitella. Ainakin ennen tuollaiset näytöt ovat riittäneet, Ven pohti.

Seuraavaksi kilpailujen täyteisen kevään viettänyt Ven suuntasi kotimaahan vetämään happea, mutta vain hetkeksi.

– Itse asiassa olen vain viikon kotona. Suunnittelimme, että EM-kisoihin valmistautuisin Belgiassa. Sinne minulla menee kisakalusto suoraan. EM-kisojen jälkeen olisi tarkoitus olla aika pitkälti koko kesä kotona, Ven valotti suunnitelmiaan.

Lue myös: