Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kytkinvika kaatoi Bottaksen kilpailun – nieleskeli pettymystä C Moren haastattelussa: "Tuntuu, että olisin ansainnut voiton"

F1-kuljettaja Valtteri Bottas aikoo selvittää, mikä ongelma kytkimessä oli Barcelonan osakilpailun lähdössä.

Formula 1
Valtteri Bottas, Barcelona 2019
XPB Images/AOP

Pettymys paistoi Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottaksen kasvoilta, kun paalupaikalta tuloksena oli toinen sija.

Bottas hävisi taistelun ensimmäisestä sijasta heti lähdössä, jossa hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton pääsi ampaisemaan karkuun. Jopa kolmannesta ruudusta lähtenyt Ferrari-kuski Sebastian Vettel pääsi ensimmäisiin mutkiin Bottaksen vierellä.

Kilpailun jälkeen Bottas kertoi sekä F1:n että C Moren TV-haastatteluissa, että hänellä oli jotain ongelmaa kytkimessä lähdössä. Kytkin täristi, eikä Bottas päässyt kunnolla liikkeelle. Bottas sanoi, että aikoo selvittää, mitä kytkimen kanssa tapahtui lähdössä. Hän ei ole aiemmin kokenut vastaavaa ongelmaa.

Hamilton hyötyi kärkipaikasta. Hän tykitti todella kovia aikoja alusta alkaen, eikä Bottas päässyt edes lähelle kärkikuskia.

Barcelonassa lähtö on kaikista ratkaisevin, sillä ohituspaikkoja ei radalla juuri ole. Tämän tiesi myös Bottas.

– Tuossa asemassa vain venttailin, tuleeko jotain mahiksia. Voitto meni oikeastaan lähdössä, suomalainen kommentoi C Moren TV-haastattelussa.

Bottas oli silmin nähden pettynyt kakkossijaansa. Suomalaisen viikonloppu oli todella vakuuttava. Bottas hallitsi kaksia ensimmäisiä harjoituksia, kolmansissa hän teki hyvän ajan siitäkin huolimatta, että pyörähti ja menetti noin vartin verran aikaa radalla. Aika-ajoissa hän löi kaikki täysin ylivoimaisesti.

– Tuntuu, että olisin ansainnut sen tänä viikonloppuna, Bottas sanoi C Morelle.

Kakkossija tiesi, että putosi myös MM-sarjassa toiseksi. Hän on nyt seitsemän pisteen päässä Hamiltonista. Bottas lähtee hakemaan paluuta voittokantaan Moncasta, jossa kilpaillaan kahden viikon kuluttua.

Lue myös:

Heikko lähtö kostautui: Bottas jäi paalulta kakkoseksi, Hamiltonilta loistava ajo takaisin MM-sarjan kärkeen

Hamilton tykitti loistavalla lähdöllä kärkeen, Bottas jäi kakkoseksi myös turva-auton jälkeen uusintalähdössä – näin Barcelonan kisa eteni

Edes Hamiltonin mediapeli ei vaikuta Bottakseen – Miten suomalainen nousi viime kauden alhosta tämän kauden vahvaksi mestarikandidaatiksi?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat