Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu

Hamilton osoitti jälleen suuruutensa – Bottaksen kovuus punnitaan tosissaan jättipettymyksen jälkeen: "Uskoisin hänen olleen erittäinkin varma voitosta"

F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen henkistä kanttia testataan, kun suomalainen yrittää unohtaa Barcelonan karvaan kisan.

Formula 1
Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Barcelona 2019
XPB Images/AOP

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas lähti Barcelonan osakilpailuun MM-sarjan johdossa allaan loistavat harjoitukset ja murskaavan ylivoimainen aika-ajo.

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh oli paikalla Barcelonassa ja keskusteli Bottaksen kanssa lauantai-iltana. Tuolloin Bottaksesta huokui voiton vimma, itsevarmuus ja onnellisuus. Kaikki oli kuitenkin toisin vajaa vuorokausi myöhemmin, kun Bottas joutui taipumaan tallikaverilleen Lewis Hamiltonille ja tyytymään kakkossijaan.

Bottas kertoi tuoreeltaan, että kytkin ei ollut lähdössä kunnossa. Kytkin puri epätasaisesti, eikä Bottas saanut kunnollista lähtöä. Suomalaisen kisa kaatui käytännössä siihen, sillä jo aiemmissa kilpailuissa on nähty, että se Mercedes-kuljettaja, joka pääsee ajamaan puhtaassa ilmassa, pääsee tykittämän toista kovempia aikoja.

Hamilton ampaisi jo alussa kauas ja vei voiton kauden viidennestä osakilpailusta. Kakkostila veti Bottaksen hiljaiseksi ja mietteliääksi.

– Se on ihan selvä juttu, sillä uskoisin hänen olleen erittäinkin varma voitosta, vaikka moottoriurheilussa mikään ei ole varmaa. Hän oli syystä pettynyt, sillä Valtterilla oli kaikki voiton avaimet käsissään ennen lähtöä ja hän oli valmis voittamaan. Pettymys oli suuri, Mildh kuvaili Barcelonasta.

Valtteri Bottas, Barcelona 2019
Kakkossija oli Valtteri Bottakselle kova paikka.XPB Images/AOP

Kytkinvika ei vaarantanut Bottaksen kilpailun läpi viemistä, mutta tekninen vika ratkaisi todennäköisesti voiton. Hamilton oli todella vahva koko kilpailun, eikä hänen tarvinnut omien sanojensa mukaan edes laittaa kaikkea peliin kilpailussa. Suomalainen olisi tarvinnut täydellisen lähdön, jotta olisi voinut ajaa voitosta.

Hamilton puolestaan oli valmistautunut starttiin todella hyvin. Hän oli muun muassa katsellut videolta, miten pienempien luokkien kuljettajat olivat lähteneet ykkös- ja kakkosruuduista.

– Hamilton kehui aika vuolaasti autoa kisan jälkeen. Hän oli asennoitunut siihen, että rata on tasainen molemmilta puolilta. Hän oli analysoinut lähdön tosi hyvin ja onnistui siinä parhaiten. Hänellä oli hyvä kiihdytyslinja ensimmäiseen kaarteeseen, Mildh sanoi.

Hetki, johon Bottas on valmistautunut

Bottaksen kauden alku on ollut lähes sensaatiomainen. Nyt suomalaisen henkinen kantti kuitenkin mitataan tosissaan. Hamilton on voittanut kolme osakilpailua, Bottas kaksi. Valmistautumisen pitää onnistua Monacoon suuresta pettymyksestä huolimatta.

– Luulen, että nimenomaan tämä on asia, johon Valtteri on tälle vuodelle valmistautunut. Asioita ei saa tekemättömäksi. Niin kauan kun syy ei ollut oma startissa, eikä hän tehnyt itse muuta virhettä kilpailun aikana, hänellä on puhtaat paperit lähteä jatkamaan. Hän tietää, että autolla pystyy voittamaan, joten tilanne ei oikeastaan muutu miksikään.

Mildhin mukaan Hamilton samalla näytti, ettei häntä pidä unohtaa, vaikka Bottaksella oli viikonlopun aikana jo niskalenkki tallikaveristaan.

Tästä eteenpäin kilpailu vain kovenee. Ainakin Mercedes-kuljettajien välillä, sillä ainakaan Espanjassa ei nähty merkkejä siitä, että muut tallit pysyisivät MM-sarjaa tällä hetkellä ylivoimaisesti johtavan tallin vauhdissa.

– Näyttää siltä, että muut tallit eivät pysy kyydissä. Monacossa voi ehkä tulla vähän heilahduksia tuloksiin, kun kisataan aivan eri olosuhteissa. Mersu on kuitenkin tällä hetkellä todella vahva talli.

Hamilton on nyt seitsemän pistettä Bottasta edellä. Valmistajien sarjassa Mercedes on ottanut puolestaan jo 96 pisteen kaulan Ferrariin.

Monacon osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua.

Lue myös:

Kytkinvika kaatoi Bottaksen kilpailun – nieleskeli pettymystä C Moren haastattelussa: "Tuntuu, että olisin ansainnut voiton"

Heikko lähtö kostautui: Bottas jäi paalulta kakkoseksi, Hamiltonilta loistava ajo takaisin MM-sarjan kärkeen

Räikkönen jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä – kuittasi ajovirheensä kimimäisesti C Morella

Hamilton tykitti loistavalla lähdöllä kärkeen, Bottas jäi kakkoseksi myös turva-auton jälkeen uusintalähdössä – näin Barcelonan kisa eteni

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat