Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ott Tänak otti vakuuttavan voiton historiallisessa Chilen MM-rallissa, Tommi Mäkinen suitsutti ykköstykkiään: "Hän teki täysin virheettömän suorituksen"

Tommi Mäkisen johtamalle Toyotalle Chilen MM-ralli toi muutaman kilpailun tauon jälkeen voiton. Virolaistykki Ott Tänak selviytyi tällä kertaa ilman teknisiä murheita, eikä pysäyttäjää löytynyt.

Rallin MM-sarja
Ott Tänak

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak ajoi voittoon ensimmäistä kertaa ajetussa Chilen MM-rallissa. Tänak kukisti toiseksi sijoittuneen Citroenin Sebastien Ogierin 23,1 sekunnilla.

Kauden toisen voittonsa ajaneen Tänakin voitto alkoi rakentua jo perjantaina, kun hän otti komennon rallissa jo varhain. Tasaisen varma ajo läpi viikonlopun pudotti muut rattailta, ja sunnuntaina hän pystyi ottamaan jo hieman rauhallisemmin turvallisessa johdossa.

Rauhallisuus karisi Power Stage -erikoiskokeella, jolla hän paiskasi viimeisenä pohja-ajan lyöden niin ikään lentäen tulleen Ogierin 1,3 sekunnilla. Viikonloppu toi siis Tänakille täydet 30 MM-pistettä, ja hän nousi kahden pisteen erolla sarjan kakkoseksi ohi lauantaina rajussa ulosajossa keskeyttäneen Thierry Neuvillen.

Sarjan kärkeen nousseella Ogierilla on kuuden kilpailun jälkeen 122, Tänakilla 112 ja Neuvillella 110 pistettä, joten kärjen tilanne kolmen viikon päästä ajettavaan Portugalin ralliin siirryttäessä on erittäin mielenkiintoinen.

Ott Tänak, MM-ralli Chilessä 2019.
AOP / imago sport

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen oli erittäin ylpeä suojattinsa viikonlopusta.

– Hän on loistava kuljettaja. Tässä rallissa oli paljon haasteita, koska kaikki oli kaikille uutta, mutta hän selätti kaikki haasteet ja teki täysin virheettömän suorituksen. Hän piti homman kontrollissa koko ajan, Mäkinen sanoi.

Tänak oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa. Chilen ralli uutena kokemuksena miellytti.

– Tämä oli mahtava viikonloppu. Kaikki pätkät olivat haastavia, mutta samalla nautin kovasti ja odotan innolla, että pääsen tänne takaisin. Paikka on hyvä ja tunnelma oli korkealla. Täällä on paljon ihmisiä, jotka suhtautuvat ralliin intohimoisesti. Minulle tämä ralli on yksi niistä, jotka ovat listan kärjessä.

Tänakin menoa päätöserikoiskokeella voi katsoa kuvan videota klikkaamalla.

Suomalaisista Teemu Suninen oli parhaana viides. Kalle Rovanperä ajoi voittoon WRC2 Pro -luokassa.

CHILEN MM-RALLIN LOPPUTULOKSET, EK 16/16:

1. Ott Tänak Toyota 3.15.53,8

2. Sebastien Ogier Citroen +23,1

3. Sebastien Loeb Hyundai +30,2

4. Elfyn Evans Ford +1.36,7

5. Teemu Suninen Ford +3.15,6

6. Esapekka Lappi Citroen +3.45,4

7. Andreas Mikkelsen Hyundai +4.39,0

8. Kalle Rovanperä Skoda +7.52,5

9. Mads Östberg Citroen +8.16,1

10. Kris Meeke Toyota +8.33,4

11. Jari-Matti Latvala Toyota +10.59,2

12. Gus Greensmith Ford +11.41,5

Tuloksiin korjaus 13.5. klo 10.45: Toyotan Kris Meekesai minuutin aikasakon kisan jälkeen. Meekeä rangaistiin, koska hän irroitti ulosajonsa jälkeen (EK7) rikkinäisen tuulilasinsa väärässä paikassa. Se olisi pitänyt irrottaa siirtymäosuudella. Aikasakon myötä Meeke putosi kahdeksannelta sijalta kymmenenneksi.

Lue myös:

Ott Tänak valloitti Chilen MM-rallin, Rovanperä nappasi komeasti luokkavoiton – katso tästä päätöspäivän huippuhetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat