Suora

  • Kouluviestikarnevaali

Mira Potkosen rutiini ratkaisi SM-kehässä – "Hieman tarkempi kuin vastustajani"

Olympia- ja MM-pronssia sekä EM-kullan nyrkkiurallaan jo poiminut Mira Potkonen iski kymmenennen SM-kultansa.

urheilu
Mira Potkonen.
Mira Potkonen.Lehtikuva

Mira Potkosen finaalivastustaja 60-kiloisissa oli Lahden Kalevan Anni Viantie, joka ei kunnioittanut lainkaan meritoitunutta vastustajaansa, vaan hän lähti pienen tunnustelun jälkeen mukavasti menoon ja matkaan.

Viantie ja Potkonen olivat ajoittain toistensa kimpussa kuin vedonlyöntihiekalla kähnäävät filippiiniläiset taistelukukot. Lopussa Potkosen rutiini ratkaisi, mutta täyden työn hän sai SM-kultaansa tehdä.

– Kai lopulta olin hieman tarkempi kuin vastustajani, Potkonen lausahti.

Potkonen ja nyt SM-kullan luovutuksella saanut Elina Gustafsson lähtevät Arslan Khataevin tavoin kymmenen urheilulajin European Gamesiin Minskiin.

– Sarjassani siellä on 12 nyrkkeilijää, Gustafsson tiesi.

Khataev liikkui ja iski ihanasti SM-kehässä

Porvoon Nyrkkeilyseuran 21-vuotias tshetshenialaistaustainen Arslan Khataev liikehti räppärin säestyksellä ja perinteikkäässä lammaskarvaisessa papakhihatussa Töölön SM-kehään. Khataevin liike jatkui myös kehässä, jossa hän kukisti 60-kiloisten kultakamppailussa Kalvolan Iskun Santeri Kemppaisen.

– Tämä SM-kulta oli hyvä välipala kesäkuussa Valko-Venäjän Minskissä käytävään kovaan European Games -tapahtumaan, Khataev lausahti.

Khataev on ketteräjalkainen kehäkettu, jonka jalkatyö ja äkkikäännökset ovat upeaa seurattavaa. Noilla avuilla maamme lupaavimpiin miesnyrkkeilijöihin kuuluva Khataev on jo onnistunut myös kansainvälisissä kehissä.

Khataev otti GeeBee-kultaa Helsingissä viime maaliskuussa. Hän myös vei viimeisimmän Saksan Bundesliigan nyrkkimestaruuden BC Traktor Schwerinin tiimissä.

Sunnuntain sarjavoittajista jäivät hyvin mieleen myös Aydin Behruz (69 kg) ja Krenar Aliu (91 kg).

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat