Suora

 • Jenni Saarinen löysi jälleen itseluottamuksensa ja kolmoishyppynsä
 • Urheilustudio 19.1.
 • Miesten pujottelun 1. lasku, Wengen
 • Miesten pujottelun 1. lasku, Wengen
 • Urheilustudio
 • Naisten 10 km, takaa-ajokilpailu, Nove Mesto
 • Urheilustudio 19.1.
 • Naisten takaa-ajokilpailu, Ruhpolding
 • Miesten 15 km, takaa-ajokilpailu, Nove Mesto
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Urheilustudio 19.1.
 • Seiser Alm, Italia
 • Miesten takaa-ajokilpailu, Ruhpolding
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Urheiluruutu

Räikkösen siirtyminen Alfa Romeolle on ollut kaikkien osapuolten kannalta loistodiili – tallin suosio nousee kohisten: Barcelonassa lippikset ja paidat myytiin loppuun jo ennen kisapäivää

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen siirtyi täksi kaudeksi Alfa Romeolle. Siirto on ollut hyväksi niin Räikköselle kuin tallillekin, eikä Ferrariakaan sapeta kuljettajavaihdos.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösen siirtyminen Alfa Romeolle on ollut napakymppi kaikille osapuolille.Imago Sport/AOP

Alfa Romeolle siirtynyt Kimi Räikkönen ei ole tällä kaudella mukana F1-sarjan kärkitaistoissa toisin kuin hänen Ferrari-kausinaan. Tästä huolimatta siirtoa pidetään pääosin hyvänä asiana kaikkien osapuolten kannalta, vaikka soraääniä aina jostain nurkasta kuuluukin.

Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan Räikkönen on hänelle mielekkäässä ja järkevässä paikassa, mikä näkyy suomalaisesta.

Alfa Romeolla Räikkönen saa keskittyä enemmän juuri ajamiseen, mistä hän nauttii enemmän kuin mistään muusta. Toisaalta Sveitsissä asuvalla Räikkösellä on lyhyt matka Alfa Romeon tallille, joka sijaitsee Zürichissä.

– Tässä tallissa työnteko on kevyempää, vähemmän poliittista ja enemmän kisoihin keskittyvää. Hän todellakin selvästi nauttii, että pystyy olemaan tallilla enemmän. Hänen ei tarvitse matkustaa sinne pitkää matkaa. Siten hän saa olla enemmän läsnä henkilökunnan kanssa ja näkee autoa useammin, Mildh perustelee.

Se, että Räikkönen pystyy keskittymään enemmän oleelliseen, autoon ja kilpailuun, sataa Alfa Romeon pussiin. Tallilla on pitkä kehitysohjelma, jonka tavoitteet eivät ole tässä vuodessa, vaan muutaman vuoden päässä.

– Uskon hänen antavan vahvan panoksen tallin kehitykseen. Se on varmasti erittäin mielekäs tilanne hänelle.

Kimi Räikkösen faneja
Kimi Räikkösellä on laajat fanijoukot F1-maailmassa.Rex Features/AOP

Paitsi että Räikkönen antaa osansa auton kehittämiseen, on hänellä jo niin paljon nimeä, että fanit ovat seuranneet suomalaista Ferrarilta Alfa Romeolle.

– Alfa Romeon suosio nousee. Sen näkee. Kaikki lippikset ja tietyt paidat myytiin loppuun jo ennen sunnuntaita Barcelonassa. Kimillä on siihen iso merkitys, Mildh kertoi Barcelonan osakilpailun jälkeen kisapaikalta puhelimitse.

Myös Räikkösen ja Alfa Romeon siirron kolmas osapuoli, Räikkösen entinen talli Ferrari, lienee hyvin tyytyväinen nykytilanteeseen. Ferrari halusi Räikkösen tilalle kuskiksi Charles Leclercin. Pitkällä aikavälillä nuoren lupauksen kiinnittäminen oli Ferrarille loistava kauppa.

21-vuotias monacolainen on suoriutunut alkukauden tasaisesti, vaikka Ferrarilla on ollut ongelmia auton kehityksessä. Leclerc on viidessä osakilpailussa sijoittunut neljästi viidenneksi ja kerran kolmanneksi.

Kärsivällisyyttä tarvitaan

Alfa Romeolla oli kovasti vaikeuksia Barcelonan viikonloppuna. Autosta ei saatu kunnolla tehoja irti.

Räikkönen sijoittui kisassa 14:nneksi ja hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi 16:nneksi. Suomalainen jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä.

Mildh painottaa, että tilanteen tiedettiin tulevan eteen, kun kisakausi siirtyi Eurooppaan. Mikään ei ole mennyt pieleen, vaan talli on kohdannut realiteetit.

– Alfa Romeo alkaa olla siinä pisteessä, että paras on toistaiseksi nähty. Se oli tiedossa jo ennen Euroopan-kauden alkua. Tämän aikaa he pysyivät kehitysvauhdissa mukana. Nyt alkaa näkyä se, että heillä ei ole resursseja tai mahdollisuuksia kehittyä niin isoin harppauksin kuin pitäisi.

Vaikka nykytilanne on Räikköselle aivan erilainen kuin viime kaudet, Mildh uskoo, että kuljettajalla riittää malttia. Räikkönen tietää, mihin lähti mukaan.

– Kimi on yhtä rento kuin on puhuttu julkisuudessa. Homma on hanskassa ja iloa työn tekemisessä. Niin tulkitsen. Kimillä on niin paljon kilometrejä alla, että uskon hänen ymmärtävän ja hänellä varmasti kärsivällisyys riittää tässä uran vaiheessa.

Lue myös:

Räikkönen jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä – kuittasi ajovirheensä kimimäisesti C Morella

Räikköselle kauden heikoin lähtöruutu – harmitteli auton vauhtia C Morelle: "Emme vaan saa enempää irti"

Yle Urheilun asiantuntija kertoo Barcelonan GP:n varikkopuheista: Ferrari-henkilökunta aikoo mennä moikkaamaan Räikköstä, Bottaksen itsevarmuudelle löytyi yksi selitys

Kimi Räikkönen avautui suhteestaan Suomeen – pitää Sveitsiä enemmän kotinaan ja täräytti suomalaisfaneista: ”Luulen, että he ovat vihaisia meille”

Heikko lähtö kostautui: Bottas jäi paalulta kakkoseksi, Hamiltonilta loistava ajo takaisin MM-sarjan kärkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat