Suora

  • Elävä arkisto esittää

Ilves vierasvoitolla sarjakärkeen, HIFK:n ahdinkoon helpotusta

Ilves ja Inter hakivat vierasvoitot jalkapallon Veikkausliigassa. HIFK ja KuPS päätyivät tasapeliin.

Veikkausliiga
Tiemoko Fofana.
Tiemoko Fofana.Matti Raivio / AOP

Ilves ja Inter hakivat miesten jalkapalloliigassa vierasvoitot ja kohensivat asemiaan sarjan kärkipäässä. Tamperelaisjoukkue Ilves johtaa sarjaa kerättyään seitsemästä ottelustaan yhteensä 15 pistettä. Toisena olevalla Interillä on takanaan kahdeksan kamppailua ja koossa 13 pistettä.

Ilves voitti RoPSin vieraissa 1–0 ja Inter haki IFK Mariehamnin kotikentältä 2–1-vierasvoiton. Sunnuntain kolmannessa liigaottelussa HIFK ja KuPS tasasivat Helsingissä pisteet tuloksella 1–1. KuPS on Interin ja SJK:n tavoin 13 pisteessä.

Ilves palasi sarjajohtoon

Ilveksen nopean kärkimiehen Tiemenko Fofanan tekemä maali riitti voittoon Rovaniemellä. Ottelun ainoan maalin pohjusti Yusif Moussa pystysyötöllään, jonka tavoittelussa hän jätti taakseen kotijoukkueen topparikaksikon.

Ilveksen 1–0-vierasvoitolla saamat kolme sarjapistettä palautti joukkueen takaisin liigan kärkipaikalle.

– Pelaajat ovat harjoitelleet hyvin ja porukassa on hyvä henki. Läppä lentää, mutta silti asiat tehdään hyvin, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss kertoi.

– Uskalsimme hyökätä ja lisämaalit olivat lähellä. Puolustus oli sitoutunut tehtäväänsä ja oli erinomainen, hän kiitteli.

RoPS:n valmentaja Toni Koskela sai nähtäväkseen paremman rovaniemeläisjoukkueen kuin edellisessä pelissä Turussa.

– Meillä oli omat hyvät juttumme. Peli oli ihan ok, mutta se ei vain riittänyt. Ilves puolustaa hyvin, Koskela totesi.

Ilveksen maalilla torjuneen Mika Hilanderin mukaan hän sai ottelussa torjuttavakseen yhdestä kolmeen laukausta, mikä on ollut normaali määrä kauden otteluissa.

– Kausi on vasta alussa. Nyt keskitytään seuraavaksi torstain cup-otteluun, Hilander kertoi.

Inter jatkoi vahvaa virettään Maarianhaminassa

Turun Inter otti kolmannen peräkkäisen voittonsa jalkapalloliigassa kaatamalla IFK Mariehamnin sunnuntaina vieraissa 2–1 ja nousi voiton myötä sarjataulukon kakkoseksi Ilveksen jälkeen.

Sunnuntain kamppailu ei tarjonnut suuria hienouksia, mutta taistelua ja kaksinkamppailuja sitäkin enemmän. Inter otti tukevan otteen pelistä Timo Furuholmin ja Filip Valencicin maaleilla tauon alla. IFK Mariehamn pääsi lopussa vielä peliin mukaan Rick Kettingin osumalla, mutta hollantilaisen toinen varoitus pian kavennusmaalin jälkeen vei parhaan terän isäntien kiriltä, ja Inter piti johtoasemastaan kiinni loppuun saakka.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg ei lähtenyt selittelemään tappiota.

– Inter oli ehkä vähän parempi tänään. Paljon oli kamppailuja ja taistelua - ehkä vastustaja oli hiukan parempi juuri tässä. Inter on hyvässä vireessä ja oli paras tällä kaudella kohtaamamme vastustaja, Lundberg kehaisi.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro puolestaan oli huojentunut joukkueen päästyä kotimatkalle kolme pistettä taskussaan.

– Olen todella iloinen, sillä tämä on yksi vaikeimmista paikoista hakea pisteet. Osoitimme itsellemme, että pystymme voittamaan myös tällaisen taisteluottelun. Siitä olen ylpeä, Riveiro totesi.

KuPSin voittoputki poikki

Sarjanousija HIFK torpedoi mitalisuosikkeihin lukeutuvan KuPSin toiveet neljännestä peräkkäisestä voitosta, kun joukkueet mittelivät 1–1-tasapelin.

– Luovuimme pallosta liian helposti, meni taistelupeliksi. Emme pystyneet murtautumisiin, KuPSin valmentaja Jani Honkavaara listasi.

HIFK suoriutui jälleen yhtä liigan menestyjäkandidaattia vastaan ehyesti ja maltillisen viisaasti. Vierasjoukkueen hyökkäyssommitelmat paimennettiin vahvasti mitoitetuilla puolustusryhmityksillä toistuvasti vaarattomiksi.

Puolen tunnin kynnyksellä isännät saivat myös viimeisellä kolmanneksella aikaiseksi myllytystä niin, että KuPSin maalivahti Otso Virtanen ja savolaispuolustus olivat täystyöllistettyjä.

HIFK:n norjalainen laitalinkki Jakob Dunsby viimeisteli 1–0 pelin 36. minuutilla, mutta sadatta liigapeliään tahkonnut KuPSin senegalilaispuolustaja Babacar Diallo kuittasi lukemat tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin.

Toisella kolmevarttisella KuPS haki lisämaalia vimmatusti, mutta HIFK:n torjui hötkyilemättä rynnäkön.

– Vastustaja oli hyvin fyysinen. Avauspelimme kärsi, kun hävisimme kaksinkamppailuja. Siihen nähden oli hyvä tulos, HIFK:n valmentaja Tor Thodesen kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat