1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Tuukka Raskin lahjamaali ei Teuvo Teräväistä juuri lohduttanut, mutta Carolina-hyökkääjä lupasi silti Boston-vahdille kiitoskaljat: "Aion tietenkin lunastaa sen!"

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen täytyy pelata paremmin, mikäli Carolina mielii Stanley Cupin loppuotteluihin.

Tuukka Rask torjuu.

BOSTON. Vaikka numerollisesti Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat aloittaneet konferenssifinaalisarjan Bostonia vastaan kohtalaisesti, kokonaisuus on miinuksella pahasti, jos joukkueen aikomus on pelata noin parin viikon kuluttua himoitusta Stanley Cupista.

Canesin suomalaiskaksikosta molemmat pääsivät pisteille sunnuntaina, mutta rehellisyyden nimissä aivan liian myöhään. Ahon syöttöpiste 1–6-kavennukseen ja Teräväisen iskemä 2–6-osuma olivat kumpikin silkkaa kosmetiikkaa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Aho ja Teräväinen eivät ole tehneet pistettäkään viidellä viittä vastaan silloin, kun pelissä on vielä ollut panoksia.

Aina ylitsevuotavan itsekriittinen Teräväinen haukkui oman pelinsä luokattomaksi jo avausottelun jälkeen, ja sävel oli sama sunnuntaina.

– Ei ollut kummoista, kuten ei jengilläkään, Teräväinen puhisi Yle Urheilulle.

Pudotuspelien seitsemäs osuma oli Teräväiselle lahja Tuukka Raskilta. Maaliltaan lähtenyt Rask syötti kiekon suoraan Teräväisen lapaan, joka kiitti tarjotusta mahdollisuudesta iskemällä kiekon tyhjään maaliin.

– Ei paljon lohduttanut, Teräväinen totesi.

– Täytyy kuitenkin tarjota Tuukalle kaljat tuosta.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso ottelun kaikki maalit. (Kuvalähde: Viasat)

Helpon voiton tililleen kirjannut Rask otti tarjouksen ilolla vastaan.

– Aion tietenkin lunastaa kaljat, Rask hymyili.

Kuva: Getty Images

Carolina on jäänyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa pahasti Bostonin jalkoihin, paitsi pelillisesti, myös tulosten osalta. Sen jälkeen, kun Carolina siirtyi ykkösottelussa 2–1-johtoon, Boston teki sarjassa kymmenen maalia putkeen – yhtäkkiä avausottelun 2–1-johto siis vaihtui kakkosottelun 0–6-tappiosemaan ja 0–2-ahdinkoon sarjassa.

Carolina hävisi avauskierroksella Washingtonia vastaan kaksi ensimmäistä vierasottelua, kuten nyt, joten uskoa riittää edelleen.

– Ei meiltä usko lopu. Meillä on täysi usko siihen, että voitamme tämän. Nämä kaksi peliä menivät nyt näin, ja tästä lähdetään kotiin. Siellä on sitten ihan uudet pelit, Aho vakuutti.

– Sarja on vasta alussa. Nyt pidetään vain mieli virkeänä ja lähdetään kotoa hakemaan uutta virtaa tähän hommaan, komppasi Teräväinen.

Johdossa mukava pelata

Boston sen sijaan on saanut pelinsä raiteilleen oikeaan aikaan. Bruins on tällä hetkellä tiivis, leveä ja kaikilla tavoin äärimmäisen laadukas joukkue erikoistilannepelaamista myöten. Kokonaisuuden kruunaa Tuukka Raskin huima kevätvire. Sunnuntain Rask tosin pääsi erittäin helpolla, niin veltto oli Carolinan ilme.

– Parasta tähän asti on ollut meidän tiivis viisikkopelaaminen. Oikeastaan koko paketti on meillä aika hyvin juuri nyt kasassa, ja tämä peli oli siitä paras esimerkki. Ei siellä vastustajalla tänään paljon aikaa tai tilaa ollut, Rask kiitteli omiensa tekemistä.

Sunnuntain ottelu oli Raskille mukavaa vaihtelua, sillä avausottelussa Bostonia lähes yksinään toisessa erässä pystyssä pitänyt Rask pääsi kerrankin pelaamaan kunnon johtoasemassa. Kahden, kolmen ja lopulta kuuden maalin johto antoi suomalaismaalivahdille mukavan mahdollisuuden pelata rennosti.

Voitto ei äitienpäivänä ollut yhdestä Raskin pelastuksesta kiinni.

– Ei tällaista ihan joka pelissä tule varsinkaan pudotuspeleissä, joten kyllähän tästä nautti. Kun pääset 4–0-johtoon, niin onhan siinä rennompi pelata, ei tarvitse ihan joka laukausta jännittää.

Sarjan kolmas osa pelataan Suomen aikaan keskiviikkoyönä Carolinan kotikentällä Raleighissa. Stanley Cupin loppuotteluihin pääsee neljällä voitolla.

Lue myös:

Kommentti: Erikoistilannepelaaminen imee Carolinasta kaiken elämän – Toivoa silti on, mutta Boston tuskin sulaa

Carolinan erikoistilannepelaaminen näivettää haaveet voitoista – Hurricanesin suomalaiskaksikko kohautti olkiaan: "En ole huolissani"

Carolina vailla mahdollisuuksia Bostonissa – Teräväiselle lohtumaali

Kommentti: Rask laittaa vastustajalle valtavan paineen – Carolina on sunnuntaina pakkovoiton edessä

Sharksin hyökkääjätähdet kovassa vireessä – San Jose otti ensimmäisen kiinnityksen konferenssimestaruuteen