Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu

"Puheet loppuivat kerrasta" – Kalle Rovanperä hiljensi kriitikkonsa Chilessä

Se, että Kalle Rovanperä nappasi luokkavoiton kovaa kuskia vastaan, lämmitti Yle Urheilun asiantuntija Riku Tahkoa.

ralliautoilu
Skodan Kalle Rovanperä vauhdissa Chilen MM-rallin testierikoiskokeella 2019.
Kalle Rovanperä juhli luokkavoittoa Chilessä.AOP

Skodan Kalle Rovanperä juhli sunnuntaina Chilen MM-rallin WRC2 Pro -sarjan voittoa. 18-vuotias Rovanperä päihitti toiseksi sijoittuneen Citroenin Mads Östbergin 23,6 sekunnilla. Yle Urheilun asiantuntijan Riku Tahkon mukaan voitto oli varmasti makea Rovanperälle, sillä suomalaisen rallilupauksen alkukausi on ollut haasteellinen.

– Tämä teki hyvää, sillä hankalan alkukauden jälkeen Kallea kohtaan on tullut joitakin soraääniä. Jotkut ovat miettineet, onko Kalle sittenkään vielä valmis? Nyt nämä puheet loppuivat kerrasta. Tämä oli loistava onnistuminen, Tahko kehui.

Tahko huomautti, että lähes kaikki kilpailut ovat Rovanperälle uusia, koska hän ei ole niissä aikaisemmin kilpaillut.

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä.AOP/imago sport

– Kalle on näyttänyt osaamistaan myös aikaisemmin tällä kaudella. Pitää muistaa, että Kalle ajaa nyt lähes tulkoon kaikki rallit ensimmäistä kertaa läpi. Hän on usein onnistunut nuotituksissa hyvin. Esimerkiksi Jyväskylän MM-rallista on sanottu, että sitä pitää ajaa muutaman kerran läpi ennen kuin siellä voi ajaa kovaa, mutta Kalle ajoi siellä heti kovaa. Hän on pystynyt ajamaan monessa muussakin rallissa kovaa heti ensimmäisellä yrittämällä, Tahko kehui.

Vaikka Chilen MM-rallissa WRC2 Pro -luokan taso ei ollut ehkä yhtä kova kuin Euroopan osakilpailuissa, ei se Tahkon mukaan himmennä Rovanperän suoritusta.

– Tiedetään, että Mads Östberg on nopea kuljettaja. Hän oli Kallelle hyvä mittari. Siinä tehdaskuljettajat ajoivat kilpaa toisiaan vastaan. Kalle pystyi ihan ajamalla kukistamaan Madsin.

Tahkon mukaan voitto toi Rovanperälle tärkeän itseluottamuspiikin.

– Se oli äärettömän tärkeä voitto tulevia kilpailuja ajatellen. Sen näki, että se vanha Kalle, joka nähtiin viime vuonna, on palannut. Kalle tietää, että nopealla soralla hän on sarjan nopein kuljettaja, Tahko päätti.

Rovanperä sijoittui yleiskilpailussa kahdeksanneksi, mikä on hänelle paras sijoitus MM-rallin yleiskilpailussa koskaan. 18-vuotiaan suomalaisen sijoitus parani kilpailun jälkeen yhdellä pykälällä, koska Toyotan Kris Meeke sai minuutin aikasakon. Meekeä rangaistiin, koska hän irroitti ulosajonsa jälkeen (EK7) rikkinäisen tuulilasinsa väärässä paikassa. Se olisi pitänyt irrottaa siirtymäosuudella. Aikasakon myötä Meeke putosi kahdeksannelta sijalta kymmenenneksi.

Lue myös:

Kaivattu onnistuminen! Mahtava viikonloppu toi täydellisen tuloksen luokkavoittoa juhlineelle Kalle Rovanperälle: "Tuntuu aika hyvältä, koska alkukausi ei ole mennyt halutusti"

Ott Tänak otti vakuuttavan voiton historiallisessa Chilen MM-rallissa, Tommi Mäkinen suitsutti ykköstykkiään: "Hän teki täysin virheettömän suorituksen"

Ott Tänak valloitti Chilen MM-rallin, Rovanperä nappasi komeasti luokkavoiton – katso tästä päätöspäivän huippuhetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat