Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suomi kärjessä IIHF:n MM-rankingissa – Kakon mahtialku tuo kuittia jenkkilupaukselle

Suomi lähti kisoihin rankingin kuutossijalta.

Jääkiekon MM 2019
Suomi juhlii
AOP

Suomen ja etenkin Kaapo Kakon komea alku MM-jääkiekossa toi Leijonille kärkipaikan kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kisarankingissa. Lista päivittyy parin päivän välein, ja se heijastelee maiden otteita kisoissa varsin rennolla otteella.

Suomi lähti kisoihin rankingin kuutossijalta, mutta voitot Kanadasta ja kisaisäntä Slovakiasta ovat tehneet vahvasti nostavaa vaikutusta. Kakko, 18, teki Kanadaa vastaan kaksi maalia ja Slovakiaa hän kuritti kolmella maalilla. Maanantaina Kosicessa Suomi ja Kakko kohtaavat Yhdysvallat ja sen tiistaina 18 vuotta täyttävän superlupauksen Jack Hughesin.

Kakko ja Hughes ovat kesäkuun NHL-draftin kaksi ehdotonta kärkinimeä, ja Hughes on ollut ainakin useimpien asiantuntijoiden papereissa Kakkoa edellä. MM-jäällä Kakko on kuitenkin Hughesia edellä paitsi tehopisteissä (5–0), myös hehkutuksessa. Ja vaikka kahden pelin perusteella ei toki liian pitkälle voi johtopäätöksiä viedä, ainakin IIHF on rankinginsa kommenttiosiossa ottamassa Kakon puolta. Huumorin avulla, toki.

– Jack? Tässä Kaapo. Ota sinä pilvenpiirtäjät, minä saan suon, rankingissa virnuillaan kuvitteellista puhelinkeskustelua nuorukaisten välillä.

Tuo viittaa kiemuraisella tavallaan NHL-draftin varausjärjestykseen. Draftin ensimmäisenä varaa New Jersey Devils ja toisena New York Rangers. New Jerseyn osavaltiossa on suomaastoa riittämiin, New York tietysti tunnetaan taivaita jo pitkään hiponeista pilvenpiirtäjistään.

Yhdysvallat on IIHF:n rankkauksessa viidentenä avausviikonlopun jälkeen, vaikka kisoihin se lähti kärjessä. Avauspelinsä se hävisi Slovakialle ja murskasi sitten eilen Ranskan. Rankingin kommentissa "vastataan" Kakon "soittoon".

– Kaapo? Uhittelet väärälle jätkälle. Tämä on Jack Eichel (yksi Yhdysvaltain NHL-tähdistä).

Suomen ja Yhdysvaltain ottelu alkaa Kosicessa Suomen aikaa kello 17.15.

Lue myös:

Kaapo Kakko on kirjoittanut nimensä kiekkomaailman tietoisuuteen isoilla kirjaimilla – ”Mikään ei enää yllätä hänen kohdallaan”

Jalonen myllännyt Leijonien ketjuja – Vehviläinen aloittaa Suomen maalilla

Tässä on Leijonien ase USA:n kaatoon – HPK:n mestarivalmentaja myynyt ideansa Jaloselle: "Tuota vastaan vaikea puolustaa"

MM-sensaatio Kaapo Kakko on rakastanut esiintymistä lapsesta asti – nämä ominaisuudet tekevät hänestä poikkeuksellisen

Huikea Slovakia-voitto muisto vain – vähäpuheinen Jalonen kommentoi Kuuselan mahdollista MM-debyyttiä: "Katsoitte treenit, en minä jaksa tässä toistella"

Yhdysvallat ryöpytti Ranskaa – Kaapo Kakon kovin kilpakumppani jatkaa turnauksessa tehopisteittä

Tv-kuvissa näkynyt kiroilu kertoo kaiken tarvittavan Kaapo Kakosta – asiantuntija vertaa Saku Koivuun ja Patrik Laineeseen: "Harvalla pelaajalla vastaavaa vimmaa"

Kommentti: Joko te nyt osaisitte kirjoittaa Kaapo Kakon nimen oikein?

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat