Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä

Sarjapaikan säilyminen ei riittänyt Brightonin johdolle – Valioliigaseura erotti pitkäaikaisen päävalmentajansa

Kolme voittoa viimeisestä 23 liigapelistä olivat liian karu tilasto Brightonille.

Englannin Valioliiga
Chris Hughton
Chris Hughtonin päävalmentajapesti Brigtonissa päättyy.AOP

Jalkapallon Englannin pääsarjassa Valioliigassa säilyminen ja Englannin cupissa välieriin asti yltäminen ei riittänyt työnäytteeksi Chris Hughtonille. Häntä päävalmentajana päälle neljä vuotta työllistänyt Brighton ilmoitti maanantaina, että Hughtonin pesti päättyy.

Brightonin puheenjohtaja Tony Bloom harmitteli "vaikeaa päätöstä", mutta talvesta asti jatkunut heikkojen liigatulosten vyöry oli seurajohdolle lopulta liikaa säilymisestä huolimatta.

– Tämä on yksi vaikeimmista päätöksistäni Brightonin puheenjohtajana. Kolme voittoa viimeisestä 23 liigapelistä tekivät asemamme vaikeaksi ja myös peliesitykset siinä ajassa saivat minut tuntemaan, että nyt on muutoksen aika, Bloom totesi.

Brighton oli sunnuntaina päättyneessä Valioliigassa 17:s eli viimeinen säilyjä. Eroa putoamisviivan alle jääneeseen Cardiffiin jäi kaksi pistettä. Cupissa Brightonin taipaleen päätti välierässä Manchester City 1–0-voitollaan.

Lue myös:

Sukupolvensa suurin jalkapallonero dominoi taas yhtä huippuliigaa – mutta sekään ei riitä, jos sheikkien maailmanvalloitus jää vajaaksi

"Eiköhän Valioliigan taso ole nyt kaikille selvä" – brittiseurat pöllyttivät muuta Eurooppaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat