Suora

  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

Leijonille MM-turnauksen avaustappio – Larkin ratkaisi trilleriottelun USA:lle jatkoajalla

Kaapo Kakko ja Jack Hughes jäivät jännittävässä ottelussa ilman tehopisteitä.

Jääkiekon MM 2019
Jani Hakanpää Colin White
Jani Hakanpää ja Colin White väänsivät tasaisessa ottelussa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

USA voitti Suomen jääkiekon miesten MM-turnauksen alkusarjassa 3–2. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun Dylan Larkin laukoi tarkan laukauksen Suomen maaliin.

Tappio oli Suomelle ensimmäinen Slovakian MM-turnauksessa. Kun tappio tuli vasta jatkoajalla, Suomi sai yhden pisteen. Leijonilla on kolmen ottelun jälkeen kasassa seitsemän pistettä.

USA:lla on kolmen ottelun jälkeen viisi pistettä.

Suomelta hieno nousu vaikean alun jälkeen

Ottelu alkoi Suomen kannalta synkästi, kun Yhdysvallat teki avausmaalin vain 50 sekunnin pelin jälkeen. Brady Skjein laukaus siniviivalta upposi ensimmäisen MM-ottelunsa pelanneen Veini Vehviläisen selän taakse.

USA:n toinen maali meni Vehviläiselle vähän helposti. Johnny Gaudreau heitti kiekon nollakulmasta maalille ja kiekko kimposi Vehviläisen kautta verkkoon.

Vehviläinen toipui vaikeasta alusta nopeasti ja pelasi lopulta hyvän pelin. Samalla tavalla myös Leijonien joukkue heräsi hankalan avauserän lopulla pelaamaan.

Harri Pesonen teki kavennusmaalin suoran hyökkäyksen päätteeksi Sakari Mannisen ja Miika Koiviston syötöstä. Pesosen laukaus upposi etuylänurkkaan.

Tasoitusmaali syntyi toisen erän lopussa ylivoimalla. Manninen antoi mainion syötön Niko Ojamäelle neliön keskelle. Ojamäki laukoi tarkan kudin ylänurkkaan.

Tyrväinen kaadettiin ennen ratkaisumaalia

Ottelun ratkaisu venyi jatkoajalle, josta jäi vähän jossiteltavaa.

Ensin Suomen Kaapo Kakolla oli upea vaihto USA:n päädyssä. Kaakko pyöritti puolen minuutin ajan USA:n puolustajia miten tahtoi, mutta ei onnistunut tekemään maalia.

Hetkeä myöhemmin USA ratkaisi ottelun. Dylan Larkinin annettiin nousta täysin vapaasti Suomen maalille ja tähdätä laukausta kaikessa rauhassa. Suomen Juhani Tyrväinen pelasi tilanteen hieman löysästi, mutta kenties hän oli vielä pää pyörällä tilannetta edeltäneestä törmäyksestä.

Tyrväinen kaadettiin juuri ennen USA:n maalia. Tilanteesta ei tuomittu USA:lle jäähyä.

Kakko ja Hughes ilman tehopisteitä

Ottelusta ennakoitiin superlupausten Kakon ja Hughesin kaksintaistelua. Molemmat jäivät kuitenkin ilman tehopisteitä.

Suomen nelosketjun sentteri Juho Lammikko jätti USA-ottelun kesken ilmeisesti loukkaantumisen vuoksi. Lammikon poisjäänti oli Leijonille paha takaisku, sillä hän pelasi Slovakiaa vastaan eniten Suomen hyökkääjistä.

Leijonilla on nyt aikaa vetää hieman happea. MM-turnaus jatkuu Suomen osalta kahden välipäivän jälkeen torstaina, kun vastaan tulee Tanska.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Leijonat kärsi tuomarivirheestä – Jukka Jalonen raivona USA:n voittomaalia edeltäneestä tilanteesta: "Tuomarilta lirahti housuun"

Kaapo Kakko sai yleisön villiintymään – pelin jälkeen hän nauratti toimittajia: ”No nyt saatiin eka kysymys tuosta, hieno homma!

Kommentti: USA–Leijonat 3–2, Kakko–Hughes 6–0

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat