Hyppää sisältöön

Kommentti: USA–Leijonat 3–2, Kakko–Hughes 6–0

Kaapo Kakko jatkoi huikeita esityksiään MM-jäällä, vaikka Leijonat kärsi ensimmäisen tappion, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

Kaapo Kakko ja Jack Hughes kohtasivat maanantaina. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

KOSICE. Kaikkien katseet kohdistuivat maanantaina Kosicen areenassa kahteen nuorukaiseen. Suomen Kaapo Kakko, 18, ja USA:n Jack Hughes, 17, olivat luonnollisesti huomion keskipisteenä. Tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkikaksikko kohtasi ensimmäistä kertaa miesten tasolla.

Ensimmäisessä erässä kumpikaan superjunioreista ei tehnyt mitään erityistä tai yleisöä sykähdyttävää. Päähuomio kiinnittyi kummankin joukkueen maalivahtipelaamiseen, jossa ei ensimmäisen 20 minuutin aikana ollut hurrattavaa.

Veini Vehviläisen MM-kaste oli karmein mahdollinen, kun kiekko oli selän takana ennen kuin pelikello ehti pyörähtää minuutin kohdalle. USA:n kollega Cory Schneider ei myöskään vakuuttanut.

Vehviläinen kokosi itsensä hienolla tavalla kahden takaiskun jälkeen. Ja toisessa erässä alkoi tapahtua myös Kakon ja Hughesin välillä.

Runsaslukuinen suomalaisyleisö oli haltioissaan, kun Kakko kieputti näyttävästi Hughesia solmuun kiekon kanssa USA:n päädyssä. Kaikesta näki ja kuuli, että tätä kaksinkamppailua kisaturistitkin olivat tänään tulleet katsomaan.

Kakko sai juuri tuosta tilanteesta entistä kovemman piristysruiskeen pelaamiseensa. Sen jälkeen jäällä nähtiin MM-kisoista tuttua Kakkoa: suoranaista dominointia vastustajan puolustusalueella.

Kakko tarjoili taas ketjukavereilleen paikkoja, joista pitäisi jo pikkuhiljaa onnistua. Turkulainen pystyy niin loistavaan ja oivaltavaan pelinrakenteluun, että muiden on välillä vaikea pysyä Kakon pelinopeudessa ja -älyssä mukana.

Kun vertailee Kakon tai Hughesin antia omalle joukkueelleen, on ero suorastaan valtava. Hughes jäi melko vähälle peliajalle, eikä hän päässyt jäällä ollessaan käytännössä kertaakaan pelirytmiin kunnolla kiinni, kiekosta puhumattakaan. Kakko taas oli jälleen Leijonien hyökkäyspään vaarallisin, taitavin, yllättävin ja viihdyttävin pelaaja.

Itse ottelu päättyi jatkoajalla USA:n voittoon maalein 3–2. Kakko kukisti Hughesin 6–0.

Lue myös:

.
.