Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Upean kauden pelannut Teemu Pukki uskoo Norwichin pysyvän Valioliigassa – "Pääsee näyttämään myös isolle yleisölle osaamistaan"

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjan voittoa Norwich-paidassa juhlinut suomalainen uskoo pystyvänsä tulevalla kaudella hassuttamaan Valioliigaseurojen puolustuksen.

Englannin Valioliiga
Teemu Pukki juhlii Norwichin nousua Suomen lipun kanssa.
AOP

Teemu Pukki pelasi Norwichissa unelmakauden ja hurmasi seuran fanit heti ensimmäisen kauden aikana joukkueessa. Kauden päätteeksi Pukki oli sarjan maalikuningas, Norwich juhli mestaruutta ja nousi Englannin Valioliigaan. Suomalaishyökkääjä nautti seuran kotikaupungissa järjestetystä mestaruusparaatista, jota oli seuraamassa jopa 55 000 ihmistä.

– Näki, miten paljon se merkitsi niille, Norwichin ja sen alueen ihmisille. Todella hieno kokemus, muistan sen varmaan koko elämäni, Pukki kertasi päivää suomalaislehdistölle.

Jo pitkän uran kansainvälisillä kentillä tehnyt Pukki on pelannut Espanjassa, Saksassa ja Tanskassa ennen kuin tuli siirto Englantiin. Norwichissa tuli vihdoin vastaan joukkue, jossa hän pääsi loistamaan.

– Kun pääsi Schalken tasoiseen seuraan, toivoin kunnollista läpilyöntiä. Olen kyllä todella tyytyväinen siihen tilanteeseen, jossa olen tällä hetkellä. Kaikki on loppujen lopuksi kasvattanut minua ihmisenä ja pelaajana. Olen nyt valmis tähän haasteeseen, Pukki summaa ajatuksiaan menneistä vuosista.

"Pääsee näyttämään isolle yleisölle osaamistaan"

Suomalaishyökkääjä arvelee, ettei Norwichissa uskottu kauden alussa nousumahdollisuuksiin. Pukki itse sen sijaan näki joukkueessa potentiaalin ja uskoi, että Valioliigapaikan saavuttaminen on sillä kokoonpanolla mahdollista.

– Nyt on odottavat fiilikset tietenkin. Valioliiga on maailman isoin sarja. Pääsee näyttämään isolle yleisölle myös osaamistaan.

Teemu Pukin uraan on mahtunut niin kausia, kun maaleja syntyy kuin niitä aikoja, kun maaliverkot eivät soi. Aina hän on joutunut selittelemään tilannetta medialle. Menneen kauden maalimäärään hänellä on selvä näkemys.

– Minulla on ollut hyvä fiilis omasta pelaamisesta jo muutaman vuoden ajan. Tietenkin joukkue on hyvä ja joukkuekaverit myös. Jokaiseen peliin mentäessä on fiilis, että tänään tulee maali. Vaikka ei tulisikaan, niin sama fiilis on taas seuraavassa pelissä. Olen tajunnut sen, että epäonnistumisia on turha pelätä.

Norwich tarjosi kannattajilleen kauden aikana jännitettävää, sillä joukkue nousi monissa otteluissa tasoihin tai voittoon aivan viimeisillä minuuteilla. Pukki on tyytyväinen joukkueen peliin, vaikka maaleja tuli myös omaan päähän kaudella melkoisesti.

– Pelattiin tosi hyvää futista ja voi ihan rehellisesti kauden jälkeen sanoa, että me oltiin paras jengi ja ansaittiin mestaruus.

Teemu Pukki mestaruus
AOP

"Pitää vain olla sekunnin verran edellä vastustajaa"

Mestaruussarjan voitto tarkoitti Norwichille nousua Valioliigaan, eikä Pukin kausi varmastikaan ole jäänyt tulevilta vastustajilta huomaamatta. Suomalaispelaaja uskoo, että samat kikat, joilla maaleja syntyi Championshipissä, toimivat myös kovimmalla sarjatasolla.

– Totta kai nyt pistän itseni fyysisesti sellaiseen kuntoon, että jaksan taas juosta paljon. Ei siellä kauheasti ollut tilaa tänäkään vuonna. Pitää vain olla vähän järkevämpi ja yrittää vaan olla sekunnin verran edellä vastustajaa koko ajan, niin kyllä sieltä tulee tilaa. Meidän joukkueessa on hyviä pelaajia ja luotan, että sieltä tulee tarjoilua hyvin.

Takana on unelmakausi, mutta uusi unelma on jo toteutumassa, kun Valioliigaviheriöt siintävät edessä. Pukin mukaan joukkue on siinä iskussa, ettei tulevan kauden päätteeksi edessä ole pudotus takaisin Mestaruussarjaan.

– Tietenkin me tiedetään, ettei siitä tule samanlaista, että me ollaan kärkikamppailuissa. Siellä on ne isot joukkueet, jotka jyräävät. Pitää vain lähteä rohkeasti pelaamaan.

Lisää aiheesta:

Teemu Pukki lupasi yllätyksen Norwichin mestaruusparaatiin: kertasi menestyskautta kultainen kenkä kädessään – "Se on hullua"

Jättipotti! Norwich voitti mestaruuden ja Teemu Pukki maalipörssin

Tällaiset haasteet odottavat Teemu Pukkia Valioliigassa: suomalainen pääsee harvinaislaatuiseen joukkoon – "Jotain aivan uskomatonta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat