Valioliigan suomalaispelaajien maaliennätystä hallussaan pitelevä Mikael Forssell ei pahastu, vaikka Teemu Pukki panisi ennätyksen uusiksi: "Mikä olisikaan hienompaa"

Valioliigassa 34 maalia tehtaillut Mikael Forssell uskoo Teemu Pukin jatkavan Valioliigassa siitä, mihin Mestaruusliigassa jäi.

Mikael Forssell
Mikael Forssell ja Teemu Pukki.
Mikael Forssell ja Teemu Pukki juttelivat Töölön jalkapallostadionilla. Yle

Chelseassa ja Birminghamissa yli sata Valioliigaottelua pelannut Mikael Forssell pitää hallussaan suomalaispelaajien yhden kauden maaliennätystä Valioliigassa. Kaudella 2003–2004 Forssell sijoittui Valioliigan maalintekijätilastossa jaetulle viidennelle sijalle. Tällöin Forssell viimeisteli Birminghamille 17 maalia liigassa, minkä lisäksi Englannin cupissa vastustajan verkko heilui Forssellin toimesta kahdesti. Valioliigauransa aikana Forssell teki yhteensä 34 liigamaalia.

Nyt jo peliuransa päättänyt Forssell on seurannut Teemu Pukin otteita Englannin Mestaruussarjassa hyvillään. Hän uskoo Pukin maalivireen jatkuvan tietyin ehdoin myös Valioliigassa.

– Norwichin johdon on tehtävä pelaajahankintoja erityisesti Pukin alapuolelle ja puolustukseen, jotta hän saisi myös jatkossa niitä hyviä syöttöjä, joista Pukki pääsi hyötymään viime kaudella Mestaruusarjassa. Luotan sataprosenttisesti Teemu Pukkiin. Mikä olisikaan hienompaa kuin, että Teemu rikkoisi ennätykseni, Forssell sanoi.

Teemu Pukki on ensi kaudella varmasti merkitty mies kaikkien joukkueiden papereissa ja vastustajat laittavat hänet puolustuksessa ahtaalle. Forssell näkee tässä asetelmassa Pukin kannalta hyvänkin puolen.

– Valioliigassa tilanne on jopa Mestaruussarjaa helpompi, sillä siellä peli on yleensä taktisesti ja teknisesti paremmin organisoitua. Teemu on jo niin kokenut pelaaja, että hän sopeutuu Valioliigan rytmiin nopeasti.

– Jos hän saa lisäksi samanlaista tukea keskikentältä kuin tällä kaudella, ja Norwich pelaa joukkueena yhtä hyvää jalkapalloa kuin tällä kaudella, niin Teemu voi tehdä vaikka kuinka paljon maaleja, Forssell ennakoi.

Forssellin mielestä Pukki on tällä hetkellä niin vahvassa henkisessä ja fyysisessä vireessä, että edessä on varmasti hieno tulokaskausi Valioliigassa. Myöskään maalintekijälle tärkeästä itseluottamuksesta ei ole pulaa. Jos Forssellin ennustus toteutuu, niin ainakin yksi tilasto korjaantuu.

Norwichin Teemu Pukista tullee ensi kaudella viimeisin suomalainen maalintekijä Valioliigassa. Tällä hetkellä titteliä pitää hallussaan Liverpoolin Sami Hyypiä, joka joulukuussa 2008 puski kulmapotkusta pallon Newcastlen verkkoon. Hyypiä puskumaalin jälkeen ei suomalaispelaaja ole Englannin Valioliigassa maaliverkkoa heiluttanut.

Lue myös:

Upean kauden pelannut Teemu Pukki uskoo Norwichin pysyvän Valioliigassa – "Pääsee näyttämään myös isolle yleisölle osaamistaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat