Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Palloliitossa on kehitetty naisten jalkapalloa jo ennen tasa-arvovaltuutetun selvitystä: "Maajoukkuekorvauksista on tehty symbolinen asia"

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande oli tyytyväinen, että tasa-arvovaltuutetun lausunnossa tunnustettiin Palloliiton toimineen naisjalkapalloilun kehittämiseksi.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Marco Casagrande
AOP

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande oli tyytyväinen tasa-arvovaltuutetun tiistaina julkaisemaan lausuntoon. Lausunnon mukaan Palloliitto ei ole toiminut lainvastaisesti maksaessaan erisuuruisia korvauksia naisille ja miehille.

Casagranden mukaan lausunnossa ei ollut yllätyksiä.

– Se, että olemme toimineet lainmukaisesti on pääasia. Oli myös positiivista, että lausunnossa tunnustettiin, että olemme tehneet paljon erityisesti naisten ja tyttöjen jalkapallon eteen.

Casagrande myöntää, että työtä tasa-arvon eteen voisi tehdä enemmän ja nopeammin. Pääsihteerin mukaan naisjalkapallon kehittämistä pidettiin tärkeänä jo ennen tasa-arvovaltuutetun lausuntoa.

– Olemme nähneet potentiaalin naisten jalkapallossa ja viimeisten vuosien aikana olemme tehneet sen eteen seuraavia steppejä.

Palloliitto on esimerkiksi nimennyt naisten jalkapallolle kehityspäällikön. Heidi Pihlaja aloittaa tehtävässä ensi kuussa.

– Näistä maajoukkuekorvauksista on tehty symbolinen asia. Tärkeintä on se, että saamme konkreettisesti parannettua naisten jalkapallon seuratoimintaa ja pystymme huolehtimaan liigaseurojen laadukkaasta arjesta, Casagrande toteaa.

Lue myös:

Tasa-arvovaltuutettu linjasi: Palloliiton maksamat erisuuruiset korvaukset nais- ja miespelaajille eivät riko tasa-arvolakia

Helmarit-maalivahti Korpelan mielestä eteenpäin on menty, mutta töitä riittää vielä – "Odotan sitä, että saamme tasa-arvoasiat päivitettyä tälle vuosituhannelle"

Huuhkajat tuo liitolle enemmän rahaa kuin Helmarit, ja siksi erisuuruiset korvaukset eivät ole syrjiviä – "Yhtä suuret korvaukset olisivat viesti naispalloilun arvostuksesta"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat