Söderholmin Saksa jatkaa puhtaalla pelillä – nousi Suomen ohi A-lohkon kärkeen

Saksa nappasi turnauksen kolmannen voittonsa, kun se kaatoi Ranskan 4–1.

jääkiekon MM-kisat
Söderholm ja Saksa
Toni Söderholm luotsaa MM-kisoissa Saksan joukkuetta.AOP

Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Toni Söderholmin luotsaama Saksan miesten jääkiekkomaajoukkue jatkaa jääkiekon MM-kisoissa puhtaalla pelillä. Tiistaina Saksa nappasi turnauksen kolmannen voittonsa, kun se kaatoi Ranskan 4–1. Samalla olympiahopeamitalistit nousivat Suomen ohi A-lohkon kärkeen yhdeksällä pisteellä.

Saksa aloitti maalinteon ensimmäisen erän lopulla, kun Gerrit Fauserin syöttö vapautti nuoren Moritz Seiderin, joka vei kotijoukkueen 1–0-johtoon. Lukkoa ja Sportia SM-liigassakin edustanut Damien Fleury toi Ranskan tasoihin komealla kudilla, kun toinen erä oli ehtinyt vanheta nelisen minuuttia.

Erän puolivälissä Colorado-vahti Philipp Grubauer luisteli yllättäen vaihtoon ja painui pukukopin puolelle. Grubauerin korvannut Niklas Treutle pääsi turnauksessa ensimmäistä kertaa tositoimiin.

Hetkeä myöhemmin Saksa siirtyi siirretyn rangaistuksen aikana 2–1-johtoon Matthias Plachtan osumalla. Erän lopulla NHL:n runkosarjassa 50 maalia ja 105 tehopistettä takonut Leon Draisaitl vei Saksan jo 3–1-johtoon.

Päätöserässä loppulukemat 4–1 viimeisteli Korbinian Holzer tyhjään maaliin.

Grubauerin toisessa erässä korvannut Treutle suoriutui tehtävästään mainiosti, sillä hän ei päästänyt taakse kiekkoakaan. Myöhemmin Saksan joukkueesta kerrottiin (siirryt toiseen palveluun), että Grubauer on kunnossa, ja vaihto tehtiin varatoimenpiteenä lihasongelmien vuoksi.

Britannian ja Tanskan kahdessa ensimmäisessä ottelussaan kohdanneen Saksan ohjelma kovenee loppua kohden, sillä seuraavaksi se kohtaa keskiviikkona Slovakian ja lauantaina Kanadan. Leijonat ja Saksa kohtaavat vasta alkusarjan viimeisessä ottelussa ensi viikon tiistaina.

B-lohkossa Sveitsi kukisti Itävallan 4–0. Alkuillan otteluissa Tanska ryöpytti Britanniaa 9–0 ja Latvia kaatoi Italian 3–0.

Lue myös:

Söderholmin Saksa nousi Leijonien kantaan jääkiekon MM-kisoissa

Toni Söderholmin MM-tulikaste päävalmentajana toi heti voiton – Britannia teki ensimmäisen A-sarjamaalinsa 25 vuoteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat