Carolina jatkoi tuhlailua, Rask loisti jälleen: "Meitä potkaistiin, tiedätte kyllä minne"

Carolina Hurricanes teki tiistaina paljon asioita oikein, mutta käteen ei tälläkään kertaa jäänyt mitään.

NHL
Pelaajat kiittelevä Tuukka Raskia voiton jälkeen.
Tuukka Rask on ollut Carolinalle ylitsepääsemätön este. Getty Images

RALEIGH. Tuukka Raskiin se tälläkin kertaa kiteytyi. Carolina Hurricanes ei saanut menneen viikonlopun kahdessa Bostonin ottelussa kiekkoa käytännössä mistään maaliin ja sama oli pelin henki tiistaina. Tosin sillä erotuksella, että nyt Carolina pelasi oikeasti hyvää jääkiekkoa. Maalipaikoista ei todellakaan jäänyt Carolinan voitto sarjan kolmannessa osassa kiinni.

Boston voitti itäisen konferenssin kolmannessa finaalissa Carolina Hurricanesin vieraissa maalein 2–1 ja siirtyi ottelusarjassa 3–0-johtoon.

Itse asiassa Carolinan tuskan pystyi tiistain osalta avaamaan parhaiten suomalaispelaajien kautta. Carolina, joka vei avauserässä Bostonia mielensä mukaan, sai ensimmäisen huippupaikan kahdeksantoista sekunnin kohdalla. Teuvo Teräväinen laukoi kuitenkin täysin avoinna olleesta maalista ohi.

Hieman myöhemmin kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä palannut Saku Mäenalanen hukkasi läpiajon. Toisessa erässä Sebastian Aho pääsi yrittämään Raskin yllättämistä huippupaikalta takatolpalta, mutta laukaus meni suoraan kohti Boston-vahtia.

Carolina on tehnyt Raskin taakse kolmessa ottelussa nyt viisi maalia ja näistä kaksi tuli sunnuntaina sen jälkeen, kun Boston johti ottelua 6–0.

– Laukaus lähti hyvin, mutta en vain saanut sitä kohti, Teräväinen harmitteli Yle Urheilulle Raleighissa.

Toisaalta Rask kertoi ottelun jälkeen tuomarin tulleen tilanteen jälkeen jutulle.

– En nähnyt sitä, koska minut kaadettiin ja putosin takapuolelleni. Kyselin tuomarilta, että mitä tuossa tapahtui, hän sanoi, että luistimeni osuivat yhteen jonkun kanssa. Toinen tuomari tuli myöhemmin ja sanoi, että hän olisi hylännyt sen maalin.

Tiistai oli Carolinalle jo toinen hukattu mahdollisuus sarjassa. Se johti avausottelua kahden erän jälkeen 2–1, mutta romahti kolmannessa erässä. Tiistaina joukkue pelasi tasolla, jolla se yleensä voittaa, mutta ongelmat maalinteossa ja luokattomassa ylivoimapelissä, vesittivät jälleen haaveet voitosta.

– Tämä sattuu, ja sanoin jätkille, etten aio kaunistella sitä tosiasiaa. Meitä potkaistiin, tiedätte kyllä minne, Carolina-luotsi Rod Brind’Amour puhisi.

Carolina juhlii maalia, Sebastian Aho keskellä.
Getty Images

– Oltiin valmiita, hallittiin ja saatiin paikkoja. Ei vain saatu maaleja. Hyvin taisteltiin loppuun asti, mutta ei vain riittänyt. Tämä ottaa päähän aika lujaa, mutta ei tässä auta muuta kuin jatkaa taistelua. Täytyy uskoa, että tällaisilla esityksillä jatkossa voitetaan, Aho totesi.

Sarjan voiton kannalta oleellisin kysymys kuuluu edelleen: miten Carolina Hurricanes aikoo horjuttaa Raskin uskomatonta virettä? On päivän selvää, että tämän kaltaiset ottelut nakertavat minkä tahansa joukkueen moraalia, niin masentavalla tavalla Rask on Carolinan edessä seissyt.

– Hän on ollut tässä ratkaisevin pelaaja, Brind’Amour myönsi.

– Parhaiten hänen pään sisäänsä pääsee, kun alkaa tehdä maaleja. Hyvin hän on pelannut, mutta en minä näe, että me ollaan häntä vielä tarpeeksi päästy haastamaan, Aho näki.

Parasta Raskia

Tuukka Raskin hirmuvire on nousemassa NHL:n pudotuspelien kuumimmaksi puheenaiheeksi. Toronto-sarjan viitosottelun jälkeen käsittämättömällä tavalla huippuvireeseen äitynyt suomalaismaalivahti oli jälleen kerran tiistaina kaukalon paras pelaaja.

Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidyn mielestä Rask pelaa uransa parasta jääkiekkoa.

– Kun huomioon otetaan, miten isoista asioista nyt pelataan, niin sanoisin, että tämä on parasta, mitä olen häneltä nähnyt koskaan. Hänellä ei ole ollut pudotuspeleissä yhtään huonoa peliä, ja heikommatkin ovat olleet keskiarvon yläpuolella. Tänään avauserässä hän oli aivan loistava.

Tuukka Rask torjuu Bostonin maalilla.
Getty Images

Cassidyn mukaan Raskin nykyvire antaa joukkueelle sopivasti happea vaikeilla hetkillä.

– Rask on sellaisessa lyönnissä, että joukkue pystyy aina välillä hänen avulla huokaisemaan syvään, kuten tänään ensimmäisellä erätauolla. Emme olleet pelanneet hyvin siihen mennessä, mutta peli oli edelleen nollilla. Jäähyjä ja rikkonaista peliä, tuollaisilla hetkillä tarvitset maalivahtiasi.

Yhdestätoista edellisestä ottelustaan yhdeksän voittanut Rask ei osannut antaa vireelleen vieläkään selitystä.

– En tunne nyt mitenkään eri tavalla, minusta on tuntunut hyvältä jo kuukausia. Yritän vain keskittyä olennaiseen, enkä anna minkään vaikuttaa tekemiseeni, tässä varmasti kokemus myös auttaa. Haluan pelata rauhassa ja näyttää rauhalliselta ja isolta. Sillä tavalla, että pelaaminen näyttäisi ikään kuin hieman helpommalta.

Raskin haamutorjuntojen kautta Boston siirtyi sarjassa jo 3–0-johtoon. Mikäli se voittaa torstaina Raleighissa, se etenee Stanley Cupin finaaleihin ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.

Lue myös:

Tulikuuma Tuukka Rask pysäytti jälleen Carolinan – Boston enää voiton päässä Stanley Cupin finaaleista

St. Louis tasoitti läntisen konferenssin finaalisarjan voitot, puolustajan nousu ratkaisi

Kommentti: Erikoistilannepelaaminen imee Carolinasta kaiken elämän – Toivoa silti on, mutta Boston tuskin sulaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat