Suora

  • Urheiluruutu

Kommentti: Carolinan haave finaalipaikasta näyttää jo toivottomalta, kun monipuolinen Boston pelaa kuin mestari

Carolina satuttaa itse itseään, mutta sekin johtuu pääosin Bostonin erinomaisuudesta, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä Raleighista. 

NHL
Boston vs. Carolina
Boston Bruins on voiton päässä finaalipaikasta.Getty Images

RALEIGH. Bostonin ja Carolinan välinen konferenssifinaalisarja on saamassa nopean lopun. Vaikka pelillisesti Carolina laittoi tiistaina pöytään lähes parastaan, voittoon asti ei veto riittänyt tälläkään kertaa. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että voittamalla torstaina Raleighissa, Boston lähettää Carolinan kesälomille suoraan neljässä pelissä.

Vaikka urheilussa tapahtuu joskus hullujakin asioita, Carolinan neljään peräkkäiseen voittoon on aidosti vaikea uskoa.

Boston Bruins on juuri nyt uskomattoman laadukas joukkue – ja voimme puhua lähes mistä tahansa pelin osa-alueesta. Joukkue liikuttaa kiekkoa omassa päässään fantastisesti, minkä vuoksi Carolina ei ole päässyt kiinni karvaus- ja riistopelaamiseensa toivomallaan tavalla.

Omasta päästä pois päästyään, Boston tekee hyvin peliä keskialueella ja hyökkäyspäässä joko suorahyökkäämisen tai kulmapelien kautta. Itse asiassa Bruins pystyy pelaamaan niin monella eri tavalla, että juuri se tekee joukkueesta vaikean vastustajan. Boston on hyvä pelaamaan isojen poikien ilkeää jääkiekkoa, mutta jos peli ei ole kovin fyysistä, sekin sopii.

Bruins on myös erittäin leveä joukkue juuri nyt. Chris Wagner, Sean Kuraly, Joakim Nordström ja Marcus Johansson ovat iskeneet tärkeitä maaleja läpi kevään. NHL:n pudotuspeleissä ei ole tällä hetkellä yhtäkään joukkuetta, joka rummuttaisi yhtä leveältä rintamalta kuin Boston.

Tuukka Rask
Getty Images

Kaiken kruunaa Tuukka Raskin hirmuvire.

Uransa parasta jääkiekkoa pelaava Rask ei ainoastaan torju kiekkoja, vaan tämä ihan aidosti nakertaa vastustajan moraalia illasta toiseen. Raskia vastaan on tällä hetkellä tarjolla ainoastaan epäonnistumisia, eikä kukaan jaksa käsitellä niitä jatkossa loputtomiin – eikä siihen ole ajan puitteissa varaakaan.

Columbukselta loppui toisella kierroksella usko Raskin kanssa ja nyt sama tapahtuu Carolinalle.

Vaikka NHL-maailma, ja etenkin sen pudotuspelit, ovat arvaamaton maailma, joskus mestarijoukkueet paljastavat itsensä etukäteen. Parin vuoden takainen Pittsburgh alkoi näyttää mestarilta jo runkosarjan lopulla, viime vuonna Washington teki niin pudotuspeleissä ja nyt niin tekee Boston.

Boston pelaa juuri nyt kuin mestari. Joukkueen paketti on yksittäisistä heikoista hetkistä huolimatta, äärimmäisen hienolla tavalla kasassa kaikilla pelin osa-alueilla. Maalivahtipeli, roolitukset, valmennus, erikoistilannepelaaminen ja niin edelleen. Bruinsilla ei ole heikkouksia tällä haavaa.

Tämä alkaa hiljalleen valjeta Carolinalle.

Osin siksikin Carolina satuttaa itsekin itseään. Rask ansaitsee kaiken hehkutuksen, mutta samaan hengenvetoon Carolina ansaitsee raippaa heikosta viimeistelyn laadusta. Joukkue luo maalipaikkoja, mutta liian usein laukauksesta puuttuu se viimeinen laatu, tai sitten Raskin edessä ei ole häirintää.

Toisaalta, kun usko alkaa rapistua, usein se viimeinen terä tekemistä katoaa samaa matkaa.

Toisaalta kapteeni Justin Williamsin toinen toistaan typerämmät jäähyt otteluissa kaksi ja kolme, ovat yksi osoitus lopun alusta. Turhautuminen alkaa hiipiä pintaan, ja kun se tapahtuu vielä kaikista pelaajista Williamsille, kolminkertaiselle Stanley Cup-voittajalle. Huoleen on oikeasti aihetta.

Silti tuntuu kohtuuttomalta olla kovin ankara nuorelle Carolinan joukkueelle. Se on ylittänyt itsensä jo moneen kertaan, ja nyt se joutuu kamppailemaan todennäköistä tulevaa mestaria vastaan. Paukut ja materiaali eivät yksinkertaisesti enää riitä todellista huippujoukkuetta vastaan.

Eli kaikki kunnia Bostonille, hirmuinen on Bruinsin veto.

Lue myös:

Carolina jatkoi tuhlailua, Rask loisti jälleen: "Meitä potkaistiin, tiedätte kyllä minne"

Tulikuuma Tuukka Rask pysäytti jälleen Carolinan – Boston enää voiton päässä Stanley Cupin finaaleista

Kanadalle takaisku, Buffalo-puolustajan MM-kisat ohi – "Hän oli avainpelaaja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat