Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus

Norjan hiihtotähti olisi halunnut harjoitella maajoukkueen ulkopuolella – liitto torppasi: "Jos en jatka maajoukkueessa, menetän mahdollisuuteni kilpailla huipputasolla"

Kymmenen MM-mitalia uransa aikana hiihtäneen Astrid Jacobsenin opinnot vievät aikaa ja vaativat läsnäoloa. 

hiihto
Astrid Jacobsen.
Astrid Jacobsen.AOP

32-vuotias norjalaishiihtäjä Astrid Jacobsen haluaisi harjoitella omillaan ilman maajoukkuetta, mutta Norjan hiihtoliiton vastaus huippuhiihtäjälle oli yksiselitteinen.

– Olen tutkinut mahdollisuuksia vetäytyä maajoukkueesta. Viesti oli kuitenkin selvä: jos en jatka maajoukkueessa, menetän mahdollisuuteni kilpailla huipputasolla, Jacobsen kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:n sivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Huippuhiihtäjä haluaisi harjoitella ilman maajoukkuetta, koska hän tahtoisi keskittyä myös lääketieteen opintoihinsa. Vuosikymmeniä maajoukkueeseen kuuluneen hiihtäjän suunnitelmissa oli oman seuran kanssa harjoittelu, mutta liitto tyrmäsi tämän suunnitelman.

Norjan hiihtoliiton sääntöjen mukaan urheilija, joka kieltäytyy maajoukkuepaikasta ei saa lupaa hiihtää maailmancupin kisoissa tai arvokilpailuissa.

– Jouduin yksinkertaisesti valitsemaan maajoukkuepaikan tai lopettamisen välillä.

Uransa aika kolme MM-kultaa voittanut Jacobsen on kuitenkin päässyt liiton kanssa sopuun uransa jatkamisesta. Jacobsen ei näillä näkymin osallistu maajoukkueleireille ennen kilpailukauden alkua.

– Maajoukkueeseen kuuluminen ei tunnu nyt pakolta, Jacobsen selvitti.

Lue myös:

Kansainvälisten huippuhiihtäjien viesti on selvä: lyhyempiä kisamatkoja ja enemmän vapaita viikonloppuja

Ruotsalainen hiihdon olympiavoittaja lopettaa uransa: "En löytänyt sellaista tappajafiilistä, mitä huipulla tarvittaisiin"

Asiantuntija pitää Pärmäkosken ratkaisua rohkeana, mutta yksi kysymys nousee esiin – ”Tämä ei lisää maajoukkueen toiminnan uskottavuutta”

Maajoukkueen jättänyt Krista Pärmäkoski lähtee kesäkuussa Norjaan kisoihin, valmentaja väläyttelee uusista sparraajista – "Jos kaipaa seuraa niin tervetuloa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat