Nähdäänkö eurooppalaisen jalkapallon kerma Helsingissä vuonna 2021? Päätös Super Cupin järjestäjäkaupungista venyy syksylle

Helsinki on yksi neljästä jalkapallon vuoden 2021 Super Cupin järjestämistä tavoittelevista kaupungeista.

urheilu
Uefa Super Cup Atletico Madrid
Atletico Madrid voitti edellisen Super Cupin viime elokuussa Tallinnassa.Getty Images

Palloliitto joutuu odottamaan päätöstä vuoden 2021 jalkapallon Super Cupin isäntäkaupungista syyskuulle asti. Suomen lisäksi hakemuksen ovat jättäneet Valko-Venäjän, Ukrainan ja Pohjois-Irlannin jalkapalloliitot.

Alun perin Euroopan jalkapalloliitto Uefan oli tarkoitus päättää isäntäkaupungista toukokuun 29. päivä. Ratkaisu on kuitenkin siirretty syyskuulle, sillä Uefa haluaa julkistaa kaikkien kilpailujensa finaalipaikkakunnat samaan aikaan.

– Kovalla itseluottamuksella mennään. Vähän harmittaa, että päätöstä ei vielä tule. Olimme valmistautuneet siihen, että tiedämme kesään mennessä, saammeko ottelun vai emme. Usko on kova, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo Yle Urheilulle.

Super Cupissa kohtaavat edellisen kauden Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. Ottelu on pelattu yksiosaisena vuodesta 1998 lähtien. Pelipaikkana oli vuoteen 2012 asti Monaco, mutta sen jälkeen ottelu on pelattu aina eri kaupungeissa.

Suomessa ottelu pelattaisiin Helsingin uusitulla Olympiastadionilla. Muut ehdokkaat ottelun järjestäjäksi ovat Minsk, Belfast ja Harkova.

– Luotamme siihen, että Uefa haluaa palkita isot olosuhdeinvestoinnit jalkapallon avulla. Haluamme nähdä asian niin, että on nimenomaan jalkapallon ansiota, että stadionille tuodaan tällaisia isoja tapahtumia, Casagrande toteaa ja viittaa Olympiastadionin käynnissä olevaan remonttiin.

Viime syksynä Super Cup järjestettiin Tallinnassa. Atletico Madrid kaatoi Real Madridin jatkoajalla 4–2.

Lue myös:

Saadaanko Uefan Super Cup Helsingin olympiastadionille 2021? Palloliitto jätti hakemuksen tapahtuman isännöimisestä

Palloliitto tavoittelee eurooppalaista huippuottelua Olympiastadionille vuodelle 2021

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat