Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Voimistelija Rebecca Gergalo on virheiden jälkeen löytänyt varmuuden EM-kisojen kynnyksellä – "Tuli niin paljon kisoja, ettei ehtinyt palautua"

Suomen Rebecca Gergalo kilpailee yksilöiden neliottelussa rytmisen voimistelun EM-kisoissa viikonloppuna.

voimistelu
Rebecca Gergalo
AOP

19-vuotias Rebecca Gergalo aloittaa perjantaina urakkansa rytmisen voimistelun EM-kisoissa. Gergalo kilpailee Bakussa Azerbaidzhanissa käytävissä kisoissa yksilöiden neliottelussa.

Gergalon kausi on ollut vaihteleva. Alkukausi meni todella hyvin, mutta kautta eteenpäin mentäessä suuremmissa kisoissa tuli epäonnistumisia.

– Tuli niin paljon kisoja, ettei kroppa ehtinyt palautua. Sitten tuli alamäki, Gergalo kertoo.

Nyt varmuus ja kisavire ovat naisen mukaan kuitenkin palautuneet. Siihen ovat auttaneet harjoituksissa tehdyt useat toistot, mutta myös kokemus maailmancup ja gran prix -kisoista on tuonut varmuutta.

– Varmuus tuli kyllä myös kisojen kautta. Totuin tekemään yleisön ja tuomarien edessä, siinä keskellä vain yksin ilman valmentajaa, Gergalo pohtii.

Rebecca Gergalo
AOP

"Haluan näyttää yleisölle, mitä musiikki kertoo"

Onnistuessaan Gergalo uskoo pystyvänsä sijoittumaan 24 parhaan joukkoon. Se vaatii ajatuksien pysymistä kasassa.

– Onnistuminen tulee, kun ajatukset pysyvät sisällä ja keskityn vain siihen, mitä teen. Kun ne pääsevät karkaamaan, niin silloin tulevat virheetkin. Tavoite on, etten aseta paineita itselleni ja teen oman parhaani.

Gergalo pitää ohjelmassa eniten vaikeista elementeistä, mutta myös taiteellisuus on hänelle tärkeää.

– Nykyään voimistelijat tekevät usein vain sirkusta ja vain niitä vaikeita juttuja. Minä haluan näyttää yleisölle myös, mitä se musiikki kertoo.

Venäläisten ylivoima turhauttaa hieman voimistelupiireissä, mutta Gergalon mukaan se ei ole enää niin murskaavaa kuin aiemmin. Kovia haastajia tulee häneen mukaansa esimerkiksi Israelista, Ukrainasta ja Valko-Venäjältä.

– Jos venäläiset onnistuvat täydellisesti, niin totta kai he varmasti voittavat, mutta nyt on muitakin tullut haastamaan, Gergalo toteaa.

EM-kisoihin Gergalo lähtee varmoissa ja hyvissä tunnelmissa.

– Valmentajaa pitää kuunnella, vaikka välillä ärsyttääkin. Se on se tärkein. Sitten kun yhteistyö sujuu, niin kaikki onnistuu.

Lue myös:

Tikkanen avasi rytmisen maailmancupin ennätyspisteillään

Suomi kymmenes rytmisen voimistelun MM-kaksiottelussa – "Hienoa huomata, että olemme jo sen verran kovalla tasolla, etteivät virheet vaikuttaneet ratkaisevasti" Rytmisen voimistelun maajoukkueen Tokio-projektin ensimmäinen haaste edessä MM-kisoissa – "Pahasti pitää epäonnistua, jotta jatkopaikkaa ei tulisi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat