Suora

  • Kouluviestikarnevaali
  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja

Jukka Jalosen purkaus nousi Leijonien välipäivän puheenaiheeksi – ylsi otsikoihin myös länsinaapurissa

Leijonien päävalmentaja kritisoi ankarasti Kansainvälistä jääkiekkoliittoa.

Jääkiekon MM 2019
Jukka Jalonen.
Jukka Jalonen.Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen syytökset kansainvälistä jääkiekkoliitto IIHF:ää kohtaan ovat nousseet otsikoihin myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Jalonen purkautui keskiviikon harjoitusten jälkeen medialle maanantaisesta USA-ottelussa sattuneesta tilanteesta, jossa Yhdysvaltojen Clayton Keller potkaisi Juhani Tyrväistä jatkoajalla. Keller selvisi teostaan jäähyttä eikä myöskään IIHF:n kurinpitoryhmä katsonut aiheelliseksi rangaista Kelleriä.

Ruotsin televisio SVT nosti Jalosen syytökset IIHF:ää kohtaan urheilusivujensa ykkösuutiseksi. Valmentaja kritisoi IIHF:ää: "Eivät välitä pelaajista" (siirryt toiseen palveluun), SVT otsikoi.

Myös Ruotsin iltapäivälehdet uutisoivat Jalosen purkauksesta. Expressen (siirryt toiseen palveluun) ja Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) nostivat otsikkoon Jalosen kommentin, jossa hän syytti IIHF:ää valehtelusta.

– Tässä on mielenkiintoista se, että palaverissa pari päivää ennen kuin kisat alkoivat, niin selkeästi kerrottiin, että teko on ratkaiseva, ei seuraus. No nyt tässä ei tullut mitään isoa vammaa, mutta teko oli tosi törkeä. Mutta se olikin nyt kääntynyt, ne kusettivat meitä suoraan silmään! Ihan puuta heinää, Jalonen pauhasi iltapäiväharjoitusten jälkeen.

Leijonat vietti keskiviikkona toista välipäivää. Tositoimiin Suomi pääsee jälleen torstaina, kun se kohtaa iltaottelussa Tanskan.

Lue myös:

Yle Urheilu esitti Jukka Jaloselle yhden kysymyksen, sitten alkoi uskomaton jyrinä USA-ottelun oikeusmurhasta: "Ne kusettivat meitä suoraan silmään!"

Leijonat kärsi tuomarivirheestä – Jukka Jalonen raivona USA:n voittomaalia edeltäneestä tilanteesta: "Tuomarilta lirahti housuun"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat