Kommentti: Suomalaiset, jäitä hattuun! Leijonien yllä leijuu positiivisuuden henki, mutta edessä voi olla parikin pahaa kompastuskiveä

Suomi selvitti alkusarjan ennakkoon pahimmat vastustajat kunniallisesti, mutta loput ottelut eivät ole mitään helppoja rasteja, muistuttaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

Jääkiekon MM 2019
Suomifaneja
AOP

Jääkiekon miesten MM-turnauksen otteluohjelman, tilastot ja tulokset löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

KOSICE. Leijonien MM-kisarupeaman toinen vaihe käynnistyy Kosicessa myönteisessä tunnelmassa, positiivisuuden ilmapiirissä. Suomen MM-joukkueesta aistii koko ajan erinomaisen rentoa henkeä ja kunnon tekemisen meininkiä, mikä on todistettu sekä MM-kaukalossa että arkiharjoitusten yhteydessä.

Leijonien ennakkoon vähätelty joukkue on todistanut ensimmäisen kisaviikon aikana, etteivät nimet selässä ratkaise MM-turnauksen huippuottelujen lopputuloksia, vaan aivan jotkut muut seikat.

Ei pidä väheksyä juuri ennen MM-kisoja pelattujen Tshekin EHT-turnauksen hyviä otteluja. Leijonat sai MM-kisoihin kunnon sysäyksen nimenomaan Tshekin turnauksen hyvien pelien kautta ja MM-turnaus on nyt luonnollista jatkumoa.

Suomen pelaaminen alkulohkon kolmessa ensimmäisessä ottelussa on henkinyt potentiaalia menestyä myös jatkossa. Leijonat on pystynyt hyökkäämään pääosin rohkeasti, energisesti ja terveellä itseluottamuksella sekä puolustamaan myös riittävän kurinalaisesti, Yhdysvallat-ottelun avauserää lukuunottamatta.

USA-pelin avauserä oli Suomelta turnauksen tähän asti heikoin. Tapa, jolla Leijonat nosti pelaamisen tasoaan ottelun edetessä ja pelin sisällä, kertoo omaa kieltään joukkueen kyvykkyydestä kiihkeässä MM-turnauksessa. Ylivoimapelaaminenkin on tässä vaiheessa A-tasoa.

Kaapo Kakon huikeaa pelaamista ei voi unohtaa. Nuori taituri pumppaa huikealla pelaamisellaan koko Suomen joukkueeseen lisää virtaa vaihdosta vaihtoon, ottelusta toiseen.

Suomella on toistaiseksi viisi eri maalintekijää, kaikki arvokisojen ensikertalaisia.

Leijonien yllä leijuu nyt selkeä positiivisuuden henki, mutta jos joku luulee, että esimerkiksi Tanska tai Saksa ovat jatkossa Suomelle helpompia vastustajia niin hän erehtyy pahemman kerran.

Tanskalla riittää joukkueessaan rutinoituja KHL-pelaajia sekä Ruotsin liigassa marinoitua osaamista. Saksan huipputähden Leon Draisaitlin (Edmonton Oilers) taitotaso NHL:ssä on luonnollisesti kaikkien tiedossa.

Kannattaa muistella hetki, miten Leijonille kävi vuosi sitten Tanskan MM-kisoissa molempien maiden kanssa. Tanska ja Saksa eivät todellakaan ole Suomelle mitä tahansa vastustajia, vaan vaarallisuus piilee molemmissa.

Suomalainen kiekkoyleisö: jäitä hattuun ja nopeasti!

Suomi kohtaa Tanskan jääkiekon MM-turnauksen A-lohkon ottelussa tänään torstaina kello 21.15.

Lue myös:

Tanska tietää, miten Leijonia piinataan – Suomi on nyt täysin uudenlaisessa tilanteessa MM-turnauksessa: "Se pitää käsitellä joukkueena"

Suomalaisvalmentaja Toni Söderholmin Saksa nousi viime hetkellä ilmiömäiseen voittoon – Venäjä iski taululle kaksinumeroiset lukemat

Yle Urheilu esitti Jukka Jaloselle yhden kysymyksen, sitten alkoi uskomaton jyrinä USA-ottelun oikeusmurhasta: "Ne kusettivat meitä suoraan silmään!"

Jukka Jalosen purkaus nousi Leijonien välipäivän puheenaiheeksi – ylsi otsikoihin myös länsinaapurissa

Leijonien NHL-vahvistus jätti välipäivän treenit väliin – "Tilannetta arvioidaan päivä kerrallaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat