Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu
  • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live
  • Tulosten takana: minä Antti Ruuskanen
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Annimari Korte haluaa näyttää epäilijöille että he ovat väärässä. Hänelle mikään ei ole mahdotonta
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 1
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 2

Kouvot mestaruusjahtiin kolmen vuoden tauon jälkeen – "Hyökkäys voittaa otteluita, puolustus ottelusarjoja ja levypallopeli mestaruuksia"

Miesten korisliigan finaalisarja hallitsevan mestarin Kauhajoen Karhu Basketin ja Kouvolan Kouvojen välillä käynnistyy perjantaina. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

koripallo
Jyri Lehtonen, Kouvojen valmentaja
Jyri Lehtonen, Kouvojen valmentajaAOP

Kouvot vastasi koriskevään suurimmasta yllätyksestä kaatamalla kiihkeässä välieräsarjassa suurimpana ennakkosuosikkina pidetyn runkosarjan ykkösen Salon Vilppaan otteluvoitoin 4–3.

Jyri Lehtosen valmentama kouvolalaisseura osoitti välierässä hurjan potentiaalinsa. Runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Kouvot oli Vilpasta vastaan ottelusarjan hallitseva osapuoli yhtä ottelua lukuun ottamatta.

Raskaasta välieräsarjasta huolimatta Kouvot olisi ollut valmis aloittamaan mestaruustaistelun vaikka seuraavana päivänä.

– Kohtelimme runkosarjaa preseasonina, että saimme meidän vahvan konseptimme kuntoon. Nyt pudotuspeleissä meidän ei tarvitse enää säätää mitään. Olemme valmiita pelaamaan kaikkia joukkueita vastaan milloin tahansa. Meidän tarvitsee tehdä vain pientä hienosäätöä, kertoo päävalmentaja Lehtonen.

Lehtosen mukaan Kouvoilla ei ole tarvetta pelillisiin muutoksiin finaalisarjassa.

Kolmen vuoden takainen mestarijoukkue on aiheuttanut harmia vastustajilleen erityisesti vahvalla korinaluspelaamisella. Erityisesti 204-senttinen ja 120-kiloinen Thomas Gipson on vaikea pysäytettävä kenelle tahansa. Gipsonin lisäksi vastustajille vaikeuksia tuo hyvin liikkuva 201-senttinen Brian Asbury, joka oli runkosarjassa liigan toiseksi tehokkain pelaaja runsaan 18 pisteen keskiarvolla.

– Olemme onnekkaita, että Thomas Gipson on sarjan parhaita isoja pelaajia ja Brian Asbury vastaavasti erittäin kova korintekijä. Se on meidän hyökkäyksemme kulmakivi. Olemme ikään kuin palanneet juurille. Emme halua kikkailla turhia, vaan annamme pelaajien voittaa omia puolustajiaan, Lehtonen sanoo.

– Puolustuksessa yritämme olla todella fyysisiä, ja siinä meidän takapelaajat joutuvat erittäin koville, mutta isot pelaajat pääsevät helpommalla.

Levypallopelaaminen on avain mestaruuteen

Kouvojen finaalivastus Kauhajoen Karhu Basket selvisi välieräsarjastaan huomattavasti helpommalla. Kauhajokiset etenivät finaaliin kaatamalla KTP:n suoraan neljässä pelissä.

Karhu Basketin avainpelaajien rungon muodostavat viime kauden mestarijoukkueen pääarkkitehdit Gregory Mangano, Rene Rougeau ja pelinrakentaja Bojan Sarcevic.

Lehtonen myöntää, että finaalisarjassa riittää isoja haasteita molemmissa päissä kenttää.

– Karhu Basketilla on hyvin poikkeuksellisia pelaajia joukkueessa kuten Mangano, joka on astetta parempi kuin Vilppaan isot pelaajat. Hänen kanssaan joudumme varmasti hiukan miettimään asioita.

– Karhu Basketilla on yksilötasolla äärimmäisen kovia puolustajia, jotka ovat pitkäkätisiä ja hyviä levypallopelaajia. Lisäksi he pelaavat kovaa ja ovat erittäin kokeneita. Vilpas oli ehkä enemmän hyökkäysorientoitunut joukkue, kun taas Karhu Basketilla on loistavia puolustajia, kehuu Lehtonen.

Myös Kouvoista löytyy voittamisen kulttuuria. David Gonzalvez, Gipson, tuore kansanedustaja Ville Kaunisto ja pelinrakentaja Tuomas Hirvonen olivat ratkaisevassa roolissa Kouvolan kultaisena keväänä vuonna 2016.

Kolme vuotta sitten Kouvot mestariksi valmentaneella Lehtosella on selkeä näkemys, mitkä asiat ratkaisevat pantteripatsaan tulevan osoitteen.

– Vanha sanonta kuuluu, että hyökkäys voittaa otteluita, puolustus ottelusarjoja ja levypallopeli mestaruuksia.

Lue myös:

Pudotuspeleissä vastustajat lakaissut Karhu Basket pääsee levänneenä finaalisarjaan: "Pelaajat saivat taukoa valmentajien naamoista"

Vilppaan huima nousu ei aivan riittänyt – Kouvot kesti ja marssi miesten Korisliigan loppuotteluihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat