Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Kärpät julkisti kovia sopimuksia: Janne Pesonen palaa Ouluun

Oulun Kärpät rakentaa täyttä vauhtia ensi kauden SM-liigajoukkuettaan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Janne Pesonen antaa haastattelua.
Janne Pesonen Suomen maajoukkueen väreissä. Tomi Hänninen

Janne Pesonen palaa 11 vuoden tauon jälkeen Oulun Kärppien jääkiekon SM-liigajoukkueeseen. 37-vuotias hyökkääjä on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa.

Pesonen pelasi viime kaudella Ruotsin SHL-joukkueen Växjö Lakersin riveissä. Pesonen juhli Kärpissä Suomen mestaruuksia keväinä 2004, 2005, 2007 ja 2008 ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. Pesonen oli mukana Leijonien MM-kultajoukkueessa keväällä 2011.

Ruotsalainen Ludwig Byström vahvistaa Kärppien puolustusta. 24-vuotias Byström on pelannut viime vuodet Pohjois-Amerikan farmisarjassa AHL:ssä. Byströmin sopimus on kaksivuotinen. Kanadalainen Shaun Heshka jatkaa Kärppien puolustuksessa tulevallakin kaudella.

Kärpät tiedotti lisäksi, että kahdeksan seuran omaa junioria on allekirjoittanut ensimmäisen liigasopimuksensa. He ovat puolustajat Kalle Loponen, Topi Niemelä ja Jaakko Niskala sekä hyökkääjät Tommi Järvitalo, Aatu Räty, Aku Räty, Zdenek Sedlak ja Tuukka Tieksola.

Lue myös:

Aleksi Heponiemi solmi NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa – "Hänestä tulee tärkeä osa organisaatiomme menestystä"

Kärppien Teemu Kivihalme suuntaan NHL-liigaan

Ville Leskinen palkittiin Kultaisella kypärällä – kommentoi poisjääntiään maajoukkueesta: "Pitää hoitaa mies kuntoon"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat