Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Pudotuspeleissä vastustajat lakaissut Karhu Basket pääsee levänneenä finaalisarjaan: "Pelaajat saivat taukoa valmentajien naamoista"

Kauhajoen Karhu Basket lähtee tavoittelemaan toista peräkkäistä miesten Korisliigan mestaruutta perjantaina alkavassa finaalisarjassa Kouvolan Kouvoja vastaan.

koripallo
Rene Rougeau
Rene Rougeau

Korisliigan hallitseva mestari on ollut vakuuttava pudotuspeleissä. Kauhajoen Karhu Basket ei ole hävinnyt otteluakaan puoli- ja välieräsarjassa. Ensin kauhajokiset lakaisivat Helsinki Seagullsin suoraan kolmessa pelissä ja välierässä Karhu Basketin luudan alle joutui KTP Kotkasta.

Karhu Basket pääsee finaalisarjaan levänneenä. Välieräsarjan 4–0-voitto KTP:stä antoi pohjalaisille yhdeksän päivää aikaa hengähtää, kun finaalivastustaja Kouvot urakoi seitsemän pelin sarjan Salon Vilpasta vastaan.

– Pidimme välieräsarjan jälkeen kaksi vapaapäivää, että saimme hiukan vapaata toistemme naamoista ja ennen kaikkea pelaajat saivat taukoa valmentajien naamoista. Saimme myös paranneltua pieniä vammoja, joita tuli edellisissä sarjoissa, sanoo Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso.

Runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Karhu Basketin päävalmentaja Laakso sanoo olevansa hyvässä tilanteessa. Viime vuoden mestarijoukkueen tärkeimmät pelaajat ovat tälläkin kaudella kauhajokisten riveissä.

Pelinrakentaja Bojan Sarcevic, monipuolinen Rene Rougeau ja 208-senttinen Gregory Mangano olivat mestaruuden takuumiehet, ja sama kolmikko on esiintynyt vakuuttavasti myös tänä keväänä.

– Tuo kolmikko on minulle älyttömän kova työkalu. He kannattelevat koko joukkuetta niin kopissa kuin kentällä. Myös henkisellä puolella nuo kaverit ovat tosi vahvoja ja liimaavat samalla näitä muita pelaajia joukkueeseen mukaan. Meillä on tällä hetkellä hyvä meininki Kauhajoella.

Komeaa voittokulkua

Korisliigassa joukkueiden kokoonpanot elävät runkosarjan aikana, kun joukkueet etsivät oikeantyyppisiä amerikkalaisvahvistuksia, eikä Karhu Basket ole poikkeus. Lopullinen kokoonpano löytyi vasta tammikuun loppupuolella.

Jo ennen sitä joukkueen peli kulki mallikkaasti. Laakson luotsaama ryhmä on hävinnyt vuodenvaihteen jälkeen vain neljä peliä.

Myös Laakso on enemmän kuin tyytyväinen joukkueeseensa.

– Meidän pelaaminen on tällä hetkellä erittäin sulavaa ja varsinkin puolustuspäässä olemme olleet pudotuspeleissä suorastaan erinomaisia. Jos meidän joukkuepuolustus toimii normaalisti, silloin Kouvoilla voi olla vaikeaa hyökätä.

Laakso kuitenkin korostaa, että runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneilla Kouvoilla on lukuisia eri tapoja, joilla se pystyy aiheuttamaan Karhu Basketille vaikeuksia.

– Kouvot on hyvin kurinalainen ja organisoitu joukkue. Jyri Lehtonen on saanut tosi hyvää tulosta irti joukkueesta varsinkin pudotuspeleissä.

Tuomas Hirvonen on heittänyt pudotuspeleissä paljon paremmin kuin runkosarjasssa. Thomas Gipson on tosi kova korinaluspelaaja. Gipson on old school -tyyppinen pakittaja, mutta samalla myös erinomainen syöttäjä. Myös korintekijäkuningas Brian Asbury pystyy satuttamaan meitä läheltä koria. David Gonzalvez on pudotuspeleissä parhaimmillaan, joten häneen pitää myös keskittyä. Siellä on tosi paljon uhkia, listaa Laakso.

Laakso uskoo, että hermokontrolli on isossa asemassa pantteripatsaasta taisteltaessa.

– Kouvojen ja Vilppaan välieräsarja oli erittäin kiihkeä, ja odotan, että finaaleista tulee vähintään yhtä kiihkeät. Oman pelisuunnitelman toteuttaminen ja hermokontrollin pitäminen ovat avainasemassa. Se, kumpi niistä suoriutuu paremmin, nostelee melko varmasti pantteria jossain vaiheessa toukokuuta, uskoo Laakso.

Lue myös:

Kouvot mestaruusjahtiin kolmen vuoden tauon jälkeen – "Hyökkäys voittaa otteluita, puolustus ottelusarjoja ja levypallopeli mestaruuksia"

Kauhajoella valmistaudutaan korisfinaaleihin – Bojan Sarcévic: "Meillä on parempi joukkue kuin viime vuonna"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat