Suora

  • Lumilautailun MC: Calgary, slopestyle
  • Painin EM, vapaapaini
  • Squashin SM
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Ruotsi, kisakooste
  • Painin EM, vapaapaini

Hurja etäisyys! Arsenalin ja Chelsean kannattajat joutuvat taivaltamaan finaaliotteluun yli 4 500 kilometrin matkan – "Tätä on mahdotonta hyväksyä"

Lontoolaisseurojen kannattajat saavat jalkapallon Eurooppa-liigan finaaliin vain pienen määrän lippuja, koska pelipaikkakunnalle Bakuun on vaikea matkustaa.

jalkapallo
Arsenal
AOP

Arsenalin ja Chelsean välinen jalkapallon Eurooppa-liigan finaali pelataan loppukuusta Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Lontoolaisseurat saavat Euroopan jalkapalloliitto Uefalta vain 6 000 lippua kummatkin, vaikka Bakun olympiastadionille mahtuu 64 000 katsojaa.

Uefa perusteli asiaa logistisilla syillä. (siirryt toiseen palveluun) Lippuja ei tarjota finalistien kannattajille enempää, sillä Baku on Englannista hankalasti saavutettavissa.

Asia on aiheuttanut suuttumusta joukkueiden kannattajien keskuudessa. Arsenal julkaisi torstaina verkkosivuillaan tiedotteen (siirryt toiseen palveluun), jossa kritisoitiin Uefaa kovin sanakääntein.

– Olemme katkerasti pettyneitä siihen, että Uefa on matkustusrajoitteiden vuoksi antanut saatavillemme ainoastaan 6 000 lippua stadionille, jonne mahtuu yli 60 000 ihmistä. Aika näyttää, onko 6 000 Arsenal-fanin edes mahdollista saapua otteluun, Arsenalin tiedotteessa sanotaan.

Lontoon ja Bakun välinen etäisyys on yli 4 500 kilometriä. Englannista ei ole suoria lentoja Azerbaidzhaniin. Uefa päätti finaalin järjestäjäkaupungista jo kaksi vuotta sitten. Muut ehdokkaat olivat Sevilla ja Istanbul.

– Meillä on 45 000 kausikortin haltijaa. Monet kannattajamme menettävät mahdollisuuden nähdä finaali paikan päällä, kun Uefa on valinnut kaupungin, jonne on hyvin rajoitetut matkustusmahdollisuudet. Se ei yksinkertaisesti ole oikein. Tätä on mahdotonta hyväksyä, eikä tämä saa tapahtua uudelleen, tiedotteessa todetaan.

Henrikh Mkhitaryan Arsenal
Arsenalin armenialaispelaaja Henrikh Mkhitarjan joutuu todennäköisesti jättämään Bakun finaalin väliin.Getty Images

Finaalin pelaamisella Bakussa saattaa olla vaikutuksia myös Arsenalin kokoonpanoon. Armenialainen Henrikh Mkhitarjan joutui jäämään Arsenalin edelliseltä Azerbaidzhanin reissulta kotiin turvallisuussyistä maiden välisten poliittisten jännitteiden vuoksi.

The Guardian -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Arsenal valmistautuu lähtemään myös Bakun finaaliin ilman Mkhitarjania. Armenialainen on pelannut Arsenalin keskikenttäpelaajista eniten minuutteja tämän kauden Eurooppa-liigassa.

Toissa kauden finaalissa Tukholmassa Mkhitarjan onnistui maalinteossa, kun Manchester United kaatoi Ajaxin 2–0.

Lue myös:

Nähdäänkö eurooppalaisen jalkapallon kerma Helsingissä vuonna 2021? Päätös Super Cupin järjestäjäkaupungista venyy syksylle

"Eiköhän Valioliigan taso ole nyt kaikille selvä" – brittiseurat pöllyttivät muuta Eurooppaa

Arsenal jäätävällä esityksellä Eurooppa-liigan finaaliin – Chelsea rangaistuspotkuilla vastustajaksi

Lähteet: The Guardian, Sky Sports

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat