Suora

  • Urheilustudio Levillä
  • Hiihdon Suomen Cup, naisten 10 km (v)

Kaapo Kakko -show pyöri jälleen! Ällistyttävä maali nousi kohokohdaksi, kun Leijonat voitti Tanskan

Kolmannen voittonsa jääkiekon miesten MM-turnauksessa ottanut Suomi on vahvasti kiinni puolivälieräpaikassa.

Jääkiekon MM 2019
Kaapo Kakko
Tämä maali sykähdytti Kosicen torstai-illassa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Suomi voitti Tanskan maalein 3–1 jääkiekon MM-turnauksen A-lohkon ottelussa torstaina Kosicessa. Suomi nousi voitolla 10 pisteeseen ja A-lohkossa toiseksi, kun neljä ottelua on pelattu. Saksa johtaa lohkoa 12 pisteellään, mutta ei ole kohdannut vielä huippumaita Kanadaa, Yhdysvaltoja ja Suomea.

Tanska-voitto tarkoittaa, että puolivälieräpaikka alkaa olla melko vahvasti Suomen joukkueen hyppysissä. Täysin varma se ei vielä ole. Mahdollisuudet myös lohkovoittoon ovat hyvät.

Suomen ykköstähti Tanskaa vastaan oli 18-vuotias Kaapo Kakko, joka kirjasi ottelussa tehot 1+1. Kakko on tehnyt Slovakian MM-turnauksessa kuusi maalia ja antanut yhden maalisyötön.

Kakko nousi esiin ratkaisevalla hetkellä

Ottelu Tanskaa vastaan oli Leijonien kontrollissa alusta asti, vaikka maalinteko tuotti alussa tuskaa.

Ensimmäisessä erässä Suomi piti kiekkoa ja sai myös laukauksia, mutta ykkössektorin maalipaikat olivat todella vähissä.

Toinen erä alkoi Leijonilta heikosti, kun Morten Madsen vei Tanskan ylivoimalla johtoon maalin edessä pyörineen flipperikiekon päätteeksi.

– Me teimme hyvin töitä ja olimme kärsivällisiä, vaikka ensimmäisen erän hallinnan jälkeen jäimme 0–1-tappiolle. Maltoimme ja luotimme, että ne paikat tulevat jossain vaiheessa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

Suomi Tanska
Välillä kaukalossa väännettiin tiiviissä tunnelmassa.Joe Klamar / AFP / Lehtikuva

Maalin jälkeen Suomen peli sekosi hetkeksi, mutta sitten esiin astui Kaapo Kakko. Puolustaja Mikko Lehtonen antoi kiekon täyteen vauhtiin Kakolle, joka polki keskialueelta täyttä höyryä kohti Tanskan maalia ja teki upean yksilösuorituksen.

Tanskan puolustajat eivät ehtineet Kakon mukaan, kun 18-vuotias hyökkääjä purjehti maalille. Lopun veivaukset kruunasivat suorituksen. Kakko ujutti kiekon Tanskan maalivahdin Sebastian Dahmin ja tolpan välistä maaliin samalla, kun oli itse jo maalin takana.

– Näin, että vastustajan viisikko oli puhki, joten lähdin hakemaan laukausta. Huomasin, että maalivahti (Dahm) pomppasi aika paljon vastaan, joten koetin pikku kikkaa, Kakko sanoi STT:n mukaan.

Ottelua oli pelattu 25 minuuttia ja Suomi heräsi hetken horroksestaan. Maalin jälkeen ottelu kulki jälleen Leijonien haluamalla tavalla.

Sitkeä jauhaminen palkittiin 34 peliminuutin jälkeen. Sakari Manninen teki 2–1-maalin pitkän pyörityksen päätteeksi maalin edestä.

Pesonen ohjasi Kakon kudin verkkoon

Kakon, Mannisen ja Harri Pesosen muodostama hyökkäysvitja oli Tanskaa vastaan Suomen paras. Kolmikko värkkäsi jo illan kolmannen maalinsa päätöserän puolivälissä, kun Pesonen ohjasi Kakon laukauksen Tanskan verkkoon.

Maali oli Pesoselle MM-turnauksen toinen.

Päätöserän lopussa nähtiin vielä jännittäviä hetkiä, kun Eetu Luostarinen otti rangaistuksen törmättyään Tanskan maalivahtiin.

Leijonat kesti loppurynnistyksen ja nappasi 3–1-voiton. Suomen turnaus jatkuu heti perjantaina, kun Iso-Britannia tulee vastaan klo 21.15.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Kommentti: Jukka Jalosen huolet olivat käymässä toteen – sitten esiin astui Leijonien tuttu taikuri!

Ruotsi takonut hurjaa jälkeä MM-kisoissa alun tappion jälkeen – kolmen ottelun maaliero 26–2

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat