Kommentti: Jukka Jalosen huolet olivat käymässä toteen – sitten esiin astui Leijonien tuttu taikuri!

Tanska kiusasi odotetusti Leijonia, mutta Kaapo Kakon taidot olivat jälleen kerran vastustajalle liikaa, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

Jääkiekon MM 2019
Kaapo Kakko
Jussi Nukari / Lehtikuva

KOSICE. Vaikka kuinka suunnittelisi kirjoittavansa kommentin jostain ihan muusta kuin Kaapo Kakosta, ei siihen näytä tarjoutuvan näissä MM-kisoissa mahdollisuutta.

Pitkään näytti kuitenkin siltä, että Kakko ei tänään otsikoissa paistattelisi. Sitkeästi töitä paiskinut ja uhrautuvasti pelannut Tanska hyydytti avauserässä Leijonien pelin ja piti suomalaiset tyystin poissa hyviltä maalipaikoilta. Sama tahti jatkui toisessa erässä. Ja sitten Tanska livahti pelissä ylivoimalla johtoon.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi ennen ottelua, että Tanska on äärimmäisen haastava vastustaja, joka tietää keinot Leijonien kaatamiseen. Jalosen lausunnot olisi voinut tulkita tavanomaiseksi kiekkojargoniksi, mutta kokenut luotsi tiesi tarkasti mistä puhui.

Kosicen areenassa huokailtiin. Kotikatsomoissakin muistettiin varmasti viime vuoden kisojen tyly tappio Tanskalle. Mutta sitten huokailu päättyi. Ja millä tavalla!

Kiekko punaviivalla haltuun, kahdesta tanskalaispelaajasta hämmentävän helpon näköisesti ohi, ja sitten vielä maalivahti Sebastian Dahm maagisella harhautuksella aivan sekaisin. Harva pelaaja maailmassa pystyy tuollaisessa tilanteessa vastaavaan kiekolliseen taituruuteen.

Leijonien kapteeni Marko Anttila ihasteli jo aiemmin turnauksen aikana Kakon tasapainoa ja koordinaatioita. Nyt Kakon poikkeuksellisista kyvyistä saatiin taas loistava esimerkki. Vertailukohtaakin tempun haasteellisuudelle oli tänään tarjolla: Oliwer Kaski yritti myöhemmin toisessa erässä ujuttaa samalla tavalla kiekkoa Tanskan maaliin, mutta porilaispuolustajan kädet eivät millään taipuneet yhtä pehmeään veiviin kuin Kakolla.

Kakon maali käänsi pelin suunnan. Vaikka Suomi oli ollut kuskin paikalla lähes koko ottelun ajan, sai joukkue tasoitusmaalista selvästi lisää virtaa.

Ja kuinka ollakaan, Kakko oli sinetöimässä Leijonien voittoa kolmannessa erässä, kun Harri Pesonen ohjasi superjuniorin laukauksen maaliin. Sama kaava tuntuu toistuvan jokaisessa Suomen pelissä. Eli seuraavaakaan kommenttia ei voi todennäköisesti raapustaa mainitsematta Kakkoa.

Lue myös:

Kaapo Kakko -show pyöri jälleen! Ällistyttävä maali nousi kohokohdaksi, kun Leijonat voitti Tanskan

Ruotsi takonut hurjaa jälkeä MM-kisoissa alun tappion jälkeen – kolmen ottelun maaliero 26–2

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat