Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut

Rask torjui nollapelin ja johdatti Bostonin Stanley Cupin finaaleihin – Carolinan kausi päättyi

Boston Bruins pelaa Stanley Cupin finaaleissa. Tuukka Rask pelasi nollapelin neljännessä ottelussa Carolinaa vastaan.

NHL
Tuukka Rask torjuu Bostonin maalilla.
Getty Images

Tuukka Raskin Boston etenee Stanley Cupin finaaleihin. Boston kukisti jääkiekon NHL:ssä Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolinan illan ottelussa maalein 4-0. Itälohkon finaalin Boston vei niin ikään voitoin 4-0.

Rask torjui illan ottelussa kaikki maalille tulleet 24 laukausta. Boston on edennyt Stanley Cupin finaaleihin nyt 20 kertaa. Edellisen kerran Boston nähtiin Stanley Cupissa vuonna 2013.

NHL:stä kesälomalle lähtevä Aho keräsi pudotuspeleissä tehot 5+7=12, Teräväinen 7+3=10. Carolinan Saku Mäenalanen on saanut pudotuspeleissä yhden syöttöpisteen.

Lohkofinaalin neljännen ottelun ensimmäinen erä pelattiin maalittomana. Bostonin maalihanat aukesivat ottelun toisessa erässä ajassa 4.46, kun David Pastrnak iski avausmaalin. Seuraavat kaksi maalia laukoi Patrice Bergeron. Ottelun loppulukemat sinetöi Brad Marchand tyhjään maaliin.

– Mielestäni olemme pelanneet joukkueena koko vuoden ja uskon, että olemme näyttäneet sen, Bergeron sanoi ottelun jälkeen NHL.com-sivuston mukaan.

Häviäjäjoukkue Carolinan maalivahti Curtis McElhinney torjui 19 kertaa.

Boston kohtaa finaaleissa voittajan läntisen konferenssin finaalisarjasta San Jose - St. Louis. San Jose johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Kakkosmaalivahti uhkasi viedä Raskin peliajan

Rask on ollut pudotuspeleissä kovassa vireessä. Hän on NHL.comin tilastoissa kaikilla mittareilla mitattuna pudotuspelien paras maalivahti.

Kun Raskin virettä katsoo nyt, on vaikea uskoa, että Raskin syksy oli vaikea. Pelit sujuivat tahmeasti, ja kakkosmaalivahti Jaroslav Halak uhkasi viedä peliajan. Rask piti syyskaudella jopa taukoa jääkiekosta viikon ajan ja keskittyi perheensä kanssa olemiseen. Tauko teki hyvää suomalaiselle, joka äityi vuodenvaihteessa loistavaan torjuntavireeseen. Sille ei näy loppua.

– Olen tuntenut oloni hyväksi monta kuukautta. Se riippuu ajoituksesta, kärsivällisyydestä ja kaikesta tästä. Mielestäni kokemus auttaa tässä. Yritän pysyä keskittyneenä ja terävänä, Rask kertoi aiemmin NHL:n verkkosivuilla.

Vaikka Carolina lähtikin kesälaitumille, on se pelannut hienon kauden ja raivannut pudotuspeleissä tieltään hallitsevan mestarin Washingtonin sekä vahvan runkosarjan pelanneen New York Islandersin.

Lue myös:

Tulikuuma Tuukka Rask pysäytti jälleen Carolinan – Boston enää voiton päässä Stanley Cupin finaaleista

Kommentti: Ahon ja Teräväisen golfkausi alkaa huomenna, jos punalamppu ei syty Raskin selän takana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat