Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema

Carolinan Sebastian Aho ei peitellyt pettymystään: "Te ajattelette, että tämä oli meille huikea kausi, me emme"

Carolina Hurricanes otti tappion Bostonille raskaasti.

NHL
Sebastian Aho
Sebastian Aho uskoo, että Carolinasta olisi ollut parempaankin.Getty Images

RALEIGH. Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö kalenterivuoden 2019 parhaimpiin NHL-joukkueisiin kuuluneen Carolina Hurricanesin kausi isossa kuvassa olisi erinomainen onnistuminen, torstain kauden päättäneestä tappiosta huolimatta. Kun kausi alkoi, tuskin yksikään NHL-asiantuntija oli valmis nostamaan Carolinaa konferenssifinaalivaiheeseen.

Vaikka Boston oli itäisen konferenssin finaalijoukkueista selkeästi parempi ja materiaaliltaankin syvempi, Carolinan kopissa tappiota ei alettu kuorruttamaan sokerilla.

Tappio söi lujaa, mikä näkyi pintaan nousseissa tunteissa. Vaikka joukkue ylsi pidemmälle kuin kukaan pukuhuoneen ulkopuolella koskaan uskoi, joukkueen nälkä vain kasvoi koko ajan.

– Teidän (media) mielestä tämä on ollut meille ihan huikea kausi, mutta me ajattelemme, että eväitä oli paljon pidemmällekin, Carolinan suomalaistähti Sebastian Aho harmitteli Yle Urheilulle Raleighissa.

 Justin Williams, Sebastian Aho
Sebastian Aho (oik.) kertoo, että koko joukkue uskoi parempaan. Vieressä Justin Williams.Getty Images

Tässä näkyy myös Ahon suuruus pelaajana. Tappiot syövät määrätietoista ja nuorta pelaajaa todella lujaa – Sebastian Aholle ei kelpaa nyt eikä jatkossakaan mikään muu kuin paras. – Harmittaa, koska uskottiin. Siinä mielessä minulla ei ole mitään sanottavaa. Totta kai me olemme ylpeitä ihan jokaisesta täällä, joukkue teki huikean matkan. Pää pystyssä tästä voi lomille kuitenkin lähteä, Aho pyöritteli.

Erikoistilanteet viimeinen niitti

Siitä, miksi Carolina hävisi, puhuttiin läpi sarjan, eikä aihetta päässyt karkuun torstainakaan. Joukkueen erikoistilannepelaaminen oli läpi sarjan täysin luokatonta. Boston teki sarjassa seitsemän ylivoimaosumaa viidellätoista yrittämällä, eli Carolinan alivoima oli heikkoa. Paljon parempaa ei ollut Hurricanesin ylivoima, joka onnistui kerran neljällätoista miesylivoimalla.

Ongelmat erikoistilanteissa turhauttivat joukkuetta ja näivettivät muutakin pelaamista.

– Jos yksi asia pitää nostaa, niin se on erikoistilannepelaaminen. Jokainen näkee suoraan tilastoista, että he käyttivät tilaisuutensa ja me emme. He antoivat meille alivoimalla kovan paineen ja saivat sitä kautta muutenkin hirveän itseluottamuksen. Me taas emme saaneet yhtään pomppua. Ensimmäisessä pelissä pelasimme alivoimaa niin kuin halusimme ja silti he tekivät kaksi maalia, Aho harmitteli.

Se, miksi hirmuvireeseen äitynyt Tuukka Rask pääsi loistamaan sarjassa nähdyllä tavalla, oli Ahon mukaan ainakin osaksi joukkueen omaa syytä. Tukitoimet maaliteossa loistivat suomalaispelaajan mukaan poissaolollaan. Carolina teki sarjassa lopulta ainoastaan viisi maalia.

Tuukka Rask Sebastian Aho
Tuukka Rask oli maalillaan kuin tulppa Carolinan hyökkäykselle.Getty Images

Raskin torjuntaprosentti konferenssifinaalisarjasta kirjattiin lopulta huimin 95,8-lukemin. – Tulihan siitä vähän sellainen peikko, mutta emme me aiemmassakaan vaiheessa mitään näyttäviä suorahyökkäysmaaleja yläkulmiin tehneet. Enemmänkin lauoimme viivasta ja ajoimme irtokiekoille. Sitä ei näkynyt tässä sarjassa tarpeeksi, Aho sanoi.

Oma peli haussa

Silti eniten Ahoa tuntui harmittavan se, ettei Carolina päässyt sarjassa kiinni omaan aktiiviseen karvauspelaamiseensa, jolla se teki tuhoa edellisissä sarjoissa.

– En halua vähätellä vastustajaa, Boston on hyvä joukkue, mutta emme päässeet tässä sarjassa pelaamaan sillä tavalla, mitä toivoimme. Totta kai se on myös vastustajan hyvyyttä. Momentumit vaihtuivat tiuhaan, ja usein juuri, kun näytimme, että pystymme pelaamaan. Esimerkiksi kotona pelasimme hyvät avauserät, mutta sen jälkeen touhu oli ihan eri näköistä, Aho puhisi.

– Että en kyllä laittaisi kaikkea erikoistilanteiden piikkiin.

Lue myös:

Rask torjui nollapelin ja johdatti Bostonin Stanley Cupin finaaleihin – Carolinan kausi päättyi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat