1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Kaisa Mäkäräisen kilpakumppani Laura Dahlmeier lopettaa uransa 25-vuotiaana

Saksan Laura Dahlmeier voitti Pyeongchangissa vuonna 2018 kaksi olympiakultaa.

Kuva: Getty Images

Saksalainen ampumahiihtotähti Laura Dahlmeier ei jatka enää kilpauraansa. Dahlmeier, 25, kertoi lopetuspäätöksestään Instagram-tilillään perjantaina.

Dahlmeier voitti viime vuonna Pyeongchangin olympialaisissa kaksi kultaa ja pronssin. MM-kisoista hän keräsi urallaan seitsemän mestaruutta, joista peräti viisi vuonna 2017 Hochfilzenissä. Tämän vuoden MM-kisoissa Östersundissa saalis oli kaksi pronssia, ja kauden maailmancupissa hän oli neljäs.

– On aika sanoa hyvästit. Erittäin vaikean, ylä- ja alamäkiä täynnä olleen kauden jälkeen en enää tunne ammattilaisurheilun vaatimaa sataprosenttista intohimoa. Siksi päätän aktiiviurani, harkittuani asiaa jonkin aikaa, Dahlmeier kertoi Instagramissa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Lue myös:

Vuoristoratamaista kautta kisannut kahden MM-pronssin Laura Dahlmeier myönsi olevansa väsynyt: "Taitaa olla parasta mennä heti nukkumaan"