Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Britannian kannattajat tiesivät karun kohtalonsa jo kaksi päivää sitten – fanit ansaitsisivat paikan A-sarjassa

Leijonien ja Ison-Britannian kohtaaminen tarjosi pelillisesti vain haukotuksia, mutta brittiläiset fanit ansaitsisivat paikan MM-kisojen A-sarjassa jatkossakin, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

Jääkiekon MM 2019
Brittifanit
Britannian fanit ovat tehneet vaikutuksen.Martin Divisek / AOP

KOSICE. Tapasin pari päivää sitten MM-kisakaupungin keskustassa muutaman brittiläisen kiekkofanin. Tai oikeastaan kaikki, jotka osuivat miesseurueen kanssa samaan pieneen kuppilaan, tapasivat heidät. Muuta vaihtoehtoa ei ollut. Britit juhlivat – tapojensa mukaisesti – varsin äänekkäästi, ja kun he saivat kuulla viereisen pöydän seurueen olevan Suomesta, vauhti kiihtyi entisestään.

Remuava joukko oli tullut keskiviikkona pelatusta USA–Britannia-ottelusta, mutta puhe kääntyi nopeasti Kaapo Kakkoon. Saarivaltakunnan lätkäjätkät eivät voineet ymmärtää, miten niin hyvää 18-vuotiasta pelaajaa voi maailmassa edes olla. He ihastelivat ja ylistivät Kakkoa hetken, kyselivät hänen taustoistaan, ja sitten puhe kääntyi Ison-Britannian joukkueeseen.

– Tiesittekö, että me olemme sekä olympiavoittajia että maailmanmestareita jääkiekossa? Ai tiesitte? No koska olette viimeksi voittaneet meidät MM-kisoissa? Niin, ette koskaan, yksi seurueen jäsenistä nauroi.

Toinen heitti jo astetta pahemman kysymyksen.

– Tiedäthän, mitä me britit tänään teimme?

– Hetkinen… hävisitte USA:lle?

– Ei. Me teimme kolme maalia!

Mukana oli toki brittiläistä huumoria, mutta he olivat silti aidosti ylpeitä siitä, että Iso-Britannia onnistui maalinteossa Yhdysvaltoja vastaan peräti kolme kertaa. Ottelu päättyi USA:n voittoon lukemin 6–3.

Puhe jatkui tämän jälkeen vuolaana. Nämä miehet tunsivat läpikotaisin maansa jääkiekkohistorian, jolla on ollut merkittävä vaikutus koko lajille Euroopassa viime vuosisadan alkupuolella. He tunsivat myös jääkiekon nykyiset pienetkin nyanssit todella tarkasti. Heidän ajatuksiaan kuunteli suorastaan vaikuttuneena.

Iso-Britannia oli totaalinen altavastaaja Suomea vastaan perjantaina. Ilman maalivahti Ben Bownsin loistavia otteita Leijonat olisi lyönyt tulostaululle murskalukemat. Joukkue valuu vääjäämättä kohti putoamista B-sarjaan.

Iso-Britannia on hävinnyt kaikki viisi otteluaan Kosicessa maalierolla 4–31. Tylyt lukemat eivät kuitenkaan näitä kiekkosivistyneitä kannattajia haittaa, sillä he tiesivät tarkkaan, mikä heitä MM-kisoissa odottaa. Suomea vastaan he odottivat saavansa kunnon selkäsaunan.

Britannialla on vielä hurjasti matkaa siihen, että se säilyisi useamman vuoden peräkkäin A-sarjassa. Joukkueen runsaslukuiset fanit ovat toista maata, suorastaan parasta A-ryhmää. Heitä tulee ikävä ensi vuoden kisoissa.

Lue myös:

Historiallinen voitto Britanniasta! Leijonat siirtyi lohkokärkeen, mutta samalla tuli lisää loukkaantumishuolia

Slovakialle tärkeä voitto MM-kisoissa – kisaisännillä yhä mahdollisuus puolivälieriin

Tiesitkö tätä? Iso-Britannia oli 1930-luvulla jääkiekon suurvalta, jonka olympiavoittoa kanadalaisten oli vaikea sulattaa – Suomea vastaan kova tilasto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat