Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Helpottavan maalin tehnyt Leijonien ilopilleri muistutti tärkeästä asiasta: "Maaleja tuli vähän muillekin kuin Kaapolle"

Toni Rajala on päässyt hyvin mukaan MM-kisojen vauhtiin. Britannian verkkoon tuli uran ensimmäinen MM-kisamaali.

Jääkiekon MM 2019
Toni Rajala
Toni Rajala oli yksi Suomen uusista maalintekijöistä.Martin Rose / Getty Images

Suomen ykkösketjun laitahyökkääjä Toni Rajala teki perjantaina illalla helpottavan maalin. Osuma oli helpottava sekä Rajalalle itselleen, että Leijonille, sillä joukkue oli hukannut tekopaikkoja avauserässä Britanniaa vastaan.

Rajalan avausmaali syntyi, kun ottelun toista erää oli pelattu 24 sekuntia. Rajala toi kiekon ylivoimalla hyökkäysalueelle ja päätti laukoa. Tarkka kuti upposi Britannian maalin ylänurkkaan.

Maali oli ykkösketjussa hyökkäävän Rajalan ensimmäinen Slovakian MM-turnauksessa.

– Saimme toisessa erässä onnistumisia ja sitä kautta vapautuneisuutta omaan peliin, Rajala sanoi Yle Urheilulle.

– Painoimme alusta asti niiden päädyssä, mutta terävyys maalinteosta vähän uupui. Sitä voimme parantaa seuraaviin peleihin.

Suomi voitti Britannian 5–0 ja siirtyi MM-turnauksen A-lohkon kärkeen. Tärkeää oli, että Suomi sai ottelussa viisi uutta maalintekijää.

– Maaleja tuli vähän muillekin kuin Kaapolle. Se tuo buustia muillekin pelaajille pelaamiseen, Rajala sanoi.

18-vuotias hyökkääjä Kaapo Kakko on tehnyt viidessä ottelussa tehot 6+1. Britanniaa vastaan Suomelta onnistuivat Rajalan lisäksi Atte Ohtamaa, Joel Kiviranta, Kristian Kuusela ja Mikko Lehtonen.

Rajala piste per peli -vauhdissa

Iloisena ja puheliaana persoonana tunnettu Rajala, 28, pelaa ensimmäistä kertaa urallaan aikuisten arvokisoissa. Rajalalla on kokemusta nuorten MM-kisoista, mutta miesten A-maajoukkueeseenb hän on murtautunut kunnolla vasta kahden viime kauden aikana.

Sveitsin pääsarjan Bielissä pelaava Rajala on päässyt hyvin MM-vauhtiin mukaan. Hän on tehnyt viidessä ottelussa tehot 1+4.

– Tiesin, että täällä mennään kovaa. Muutama onnistuminen on tullut, ne ruokkivat itseluottamusta. Jotenkin tuntuu, että pystyn vielä parempaan.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntaina Ranskaa vastaan.

Lue myös:

Historiallinen voitto Britanniasta! Leijonat siirtyi lohkokärkeen, mutta samalla tuli lisää loukkaantumishuolia

Kommentti: Britannian kannattajat tiesivät karun kohtalonsa jo kaksi päivää sitten – fanit ansaitsisivat paikan A-sarjassa

Yllätysvalinta Leijonien maalille onnistui – nollapeli ja syöttöpiste! "Varmasti tein duunin yhtä hyvin kuin nämä kaksi muuta olisivat tehneet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat