Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Emma Kimiläiselle jälleen takaisku uudessa formulasarjassa – lääkäri määräsi jättämään kisan välistä: "Voitetaan sarjan mestaruus sitten ensi vuonna"

Naisten uudessa formulasarjassa ajavan Emma Kimiläisen tavoite koko sarjan voitosta koki lauantaina ison kolauksen.

moottoriurheilu
Emma Kimiläinen.
Emma Kimiläisen kausi uudessa formulasarjassa on alkanut epäonnisesti.Getty Images

Naisten W Seriesissä ajava Emma Kimiläinen ei voinut osallistua Belgiassa Circuit Zolderin osakilpailun aika-ajoihin lääkärin määräyksestä. Suomalaiskuski olisi mielellään osallistunut kauden toiseen kisaan, mutta lääkäri kielsi osallistumisen Kimiläisen pää- ja niskakipujen takia.

Kimiläinen oli vielä perjantaina ensimmäisten harjoitusten toiseksi nopein kuski. Kimiläinen kertoi lauantaina Yle Urheilulle, että osasi varautua kisasta poisjäämiseen koko viikon.

– Tätä pettymystä on tietenkin vaikea kuvailla. On tunne ja sitten on järki. Ymmärrän W Seriesin ja terveydenalan ammattilaisten päätöksen. Olin toki varautunut tähän päätökseen henkisesti koko viikon ja eilen jännitti, että miten käy ratissa. Mutta vauhtia normaaliin tapaan piisasi ja kaikki tuntui olevan hyvin, Kimiläinen kertoo.

Kimiläisen ensimmäinen kilpailu uudessa formulasarjassa päättyi myös pettymykseen, kun kanadalainen Megan Gilkes törmäsi Hockenheimin radalla rajusti suomalaisen autoon (siirryt toiseen palveluun) ja Kimiläinen joutui keskeyttämään kisan. Pää- ja niskakivut alkoivat kolarin jälkeen.

– Sitten tuli kuitenkin kropalta muistutus siitä, että niska- ja päävamma on edelleen aktiivinen ja piti puntaroida riskejä uudemman kerran. Kyseessä on kuitenkin vain yksi kisa, joka jää välistä. Vaakalaudalla on terveyteni ja mahdollisuus jatkossakin kilpailemiseen ja ylipäätään normaaliin elämään. Tämä kisa tuli palautumisen kannalta vain valitettavasti liian nopeasti Hockenheimin jälkeen, Kimiläinen sanoo

Ennen kautta Kimiläinen kertoi Yle Urheilulle tavoittelevansa sarjan voittoa. Sarjaa ajetaan tällä kaudella kuusi kilpailua. Suomalaiskuski kuitenkin toivoo, että on kisakunnossa kolmen viikon päästä.

– Toivotaan, että Misanossa palautuminen on mallillaan, ja pääsen näyttämään siellä minun potentiaalini ihan ruutulipulle ja palkintopallille asti. Ja voitetaan sarjan mestaruus sitten ensi vuonna ja juhlitaan pienempiä voittoja toivottavasti jo tänä vuonna, päättää Kimiläinen.

Lauantain aika-ajojen paras oli brittikuski Jamie Chadwick. Kilpailun voitti hollantilainen Beitske Visser.

Lisätty klo 14.41 Kimiläisen kommentit.

Lue myös:

Emma Kimiläisen dramaattisella kilpailulla kauaskantoinen seuraus: uuden formulasarjan mestaruus uhkaa karata heti kättelyssä – "Huonoin mahdollinen aloitus"

Uuden formulasarjan avauskisasta muodostui Emma Kimiläiselle katastrofi – auto juuttui ensin lähtöruutuun, sitten suomalaisen kisa päättyi rajuun kolariin

Suomalainen formulakuljettaja on onnistunut hirvittävän vaikeassa tehtävässä – Emma Kimiläinen voi olla pian lähes puoli miljoonaa euroa rikkaampi, mutta se ei ole tärkein juttu

Uuteen formulasarjaan valittu Emma Kimiläinen lähtee tavoittelemaan voittoa ja toivoo, että sarja antaa lisää uskottavuutta naiskuskeille: "Tämä ei ole vain kundien laji"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat