Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Suomalaiset jäivät finaalien ulkopuolelle rytmisen voimistelun EM-kisoissa – "Suunta on oikea, mutta edessä on vielä paljon työtä"

Suomi sijoittui rytmisen voimistelun EM-kisojen joukkuekilpailussa sijalle 9.

voimistelu
Jouki Tikkanen EM 2019
Jouki Tikkanen oli EM-kisojen yksilökilpailun karsinnan 21:s.AOP

Rytmisen voimistelun yksilöiden välinefinaalit suorana sunnuntaina Yle Areenassa kello 13.35.

Suomalaiset jäivät kahdeksan parhaan sijan ja finaalien ulkopuolelle rytmisen voimistelun EM-kisojen karsinnassa Bakussa Azerbaidzhanissa. Paras sijoitus irtosi yksilökilpailijoiden ja nuorten maajoukkueiden yhteisessä joukkuekilpailussa, jossa Suomi oli komeasti 9:s pistein 172,750. Joukkuekilpailun voitti Venäjä pistepotilla 216,225. Lopputulokseen lasketaan yhteen sekä yksilökilpailijoiden että nuorten maajoukkueen pisteet.

Yksilökilpailussa suomalaisista karsinnan keilaohjelmassa loisti Olarin Voimistelijoita edustava Rebecca Gergalo. Hän voimisteli huippupisteet 19,250 ja oli kokonaiskilpailussa lopulta 21:s. Vanne- ja nauhaohjelmat sujuivat ongelmitta, mutta pallo-ohjelmassa Gergalo teki useita virheitä, jotka verottivat pisteitä.

– Kisaaminen sujui paljon paremmin kuin perjantaina. Nauhaohjelmassa tuli pieni virhe ja keiloissa ohjelman loppuosa oli hätäinen, mutta muuten ohjelmat sujuivat hyvin, Gergalo kommentoi Suomen Voimisteluliiton tiedotteessa.

Seitsemättä kertaa EM-kisoissa Suomea edustanut Jouki Tikkanen voimisteli hienot suoritukset pallo- ja vanneohjelmissa, joista hän sai pisteet 18,300 ja 18,200. Keila- ja nauhaohjelmissa tapahtuneet pudotukset tiputtivat suomalaisen pistepottia ja hän oli yhteistuloksissa 23:s.

– Tiputukset harmittavat. Teimme hyvät muutokset ohjelmiin ennen EM-kisoja, mikä näkyi hyvinä vaikeusosapisteinä. Se ei kuitenkaan yksin riitä, vaan ohjelmat pitää pystyä tekemään puhtaasti. Suunta on oikea, mutta edessä on vielä paljon työtä ennen MM-kisoja, Tikkanen totesi.

Kahdeksan parasta etenee yksilölajien finaaleihin, joten suomalaisia ei siellä tänä vuonna nähdä.

Nuorten maajoukkueen sijoitus oli 13:s. Kaksiottelussa nuoret voimistelivat vanneohjelmassa kauden ennätyspisteet 18,450. Nauhaohjelma tuotti nuorille pisteet 16,700. Venäjä oli myös nuorten kaksiottelussa paras pistein 44,925, kun Suomi voimisteli pisteet 35,150.

Rytmisen voimistelun yksilöiden välinefinaalit suorana sunnuntaina Yle Areenassa kello 13.35. Kooste Yle TV2:ssa kello 18.

Lue myös:

Voimistelija Rebecca Gergalo on virheiden jälkeen löytänyt varmuuden EM-kisojen kynnyksellä – "Tuli niin paljon kisoja, ettei ehtinyt palautua"

Tikkanen avasi rytmisen maailmancupin ennätyspisteillään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat