Hyppää sisältöön

Bayern Münchenille jo seitsemäs perättäinen Bundesliigan mestaruus – Hradeckyn Leverkusen nousee Mestarien liigaan

Bayernin Arjen Robben ja Franck Ribery viimeistelivät maalit mieheen. Molemmat pelasivat viimeisen ottelunsa Bayernissa.

Kuva: Lukas Barth-Tuttas/AOP

Bayern München murskasi Bundesliigan päätöskierroksella Eintracht Frankfurtin 5–1 ja voitti Saksan jalkapallomestaruuden. Bayern päätyi 78 pisteeseen, kun pahin uhkaaja Borussia Dortmund keräsi kaksi pistettä vähemmän.

Mestaruus oli Bayern Münchenille jo seitsemäs peräkkäinen. Yhteensä seura on kerännyt 28 mestaruutta Bundesliigassa.

Dortmund haki päätöskierroksella 2–0-vierasvoiton Borussia Mönchengladbachista. Leipzig sijoittui kolmanneksi ja Bayer Leverkusen neljänneksi. Bundesliigan neljä parasta pääsee ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Lukas Hradecky pelasi totutusti Leverkusenin maalilla, kun joukkue haki päätöskierroksella 5–1-vierasvoiton Herthasta. Myös puolustaja Niklas Moisander pelasi koko ottelun, kun Werder Bremen voitti kotonaan Leipzigin 2–1. Bremen sijoittui sarjassa kahdeksanneksi.

Bayernin pitkäaikaiset tähtipelaajat Arjen Robben ja Franck Ribery jättivät lauantaina seuran kannattajille komeat jäähyväiset tekemällä maalin mieheen.

Molemmat tulivat toisella puoliajalla vaihdosta kentälle. Ribery viimeisteli 4–1-osuman komean nousunsa ja harhautustensa päätteeksi. Robben teki ottelun loppunumerot maalin edestä.

Robben, Ribery ja Rafinha jättävät Bayernin kesällä. Robbenin Bayern-ura on kestänyt kymmenen ja Riberyn peräti 12 vuotta.

Nürnberg sekä Hannover putoavat pääsarjasta suoraan ja Stuttgart joutuu karsintaan.

Lue myös: