Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Alkuvuodesta loukkaantuneena olleelta Maria Huntingtonilta myrskyvaroitus satasen aidoissa: tykitti kaikkien aikojen kovimman suomalaisajan ottelussa

Maria Huntington on seitsenottelussa ennätysvauhdissa Tampereella.

yleisurheilu
Maria Huntington.
Maria Huntington.Anssi Mäkinen / SUL

Seitsenottelija Maria Huntingtonilta meni koko yleisurheilun hallikausi sivu suun loukkaantumisen takia. Takareisivamman selättänyt tamperelainen on kuitenkin äitynyt hyvään vireeseen kesän kynnyksellä.

Lauantaina Huntington kilpaili Tampereella aluemestaruusotteluissa. Avauspäivänä hän voitti 100 metrin aidat omalla ennätyksellään 13,28.

Aika oli hurja, sillä Huntingtonin edellinen ennätys oli 13,56. Lisäksi nyt syntyneellä ajalla Huntington kiilasi 11:nneksi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa 100 metrin aidoissa.

Tulos kirjattiin isolla seitsenottelun historian kirjoihin, sillä koskaan aiemmin suomalaisottelija ei ole juossut yhtä kovaa aikaa.

Myötätuulta juoksussa oli 1,8 metriä sekunnissa.

Huntingtonilla on ensimmäisen päivän jälkeen kasassa 3 677 pistettä.

Tampereen Pyrinnön urheilija teki myös korkeudessa kauden kotimaisen kärkituloksen 182. Kuulantyönnössä Huntington kirjasi tulokseksi 12,72 metriä. 200 metrin juoksun hän päästeli aikaan 25,05.

Jokaisessa lajissa Huntington teki paremman tuloksen kuin viime vuoden Kalevan kisoissa, joissa hän otteli ennätyspisteensä 5 858 pistettä.

Viime kesänä Huntington kilpaili Berliinissä yleisurheilun EM-kisoissa. Kisalippu ei tullut helpolla, sillä hänet oli alun perin ilmoitettu vahingossa korkeushyppyyn, johon Huntingtonin tulos ei olisi riittänyt. Kalevan kisoissa tehty seitsenottelun tulos jäi EM-kisojen tulosrajasta kaksi pistettä, mutta riitti lopulta kisakoneeseen.

Berliinissä Huntington keräsi 5 731 pistettä ja oli 19:s.

Muokattu 18.5.2019 kello 21.19: Tarkennettu, että Huntington nousi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa 11:nneksi. Hänen aikansa ei ole kaikkien aikojen 11:nneksi paras 100 metrin aidoissa.

Lue myös:

Lainakeihäs ei lentänyt Timanttiliigassa – Thomas Röhlerin kisamatkalla rikkoutuneet keihäät koituivat kohtaloksi, voittoon kiskaisi Andreas Hofmann

SUL:n valmennusjohtajan saappaisiin tammikuussa hypännyt Niemi-Nikkola: ”Meillä ei kovinkaan moni pysty olemaan päätoiminen ammattiurheilija”

Mihin katosi takavuosien keihäslupaus Sampo Lehtola? "Kun astelin ulos tutkimushuoneesta, osasin ennustaa, mitä oli tulossa"

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat